15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Robben:”Noi nu putem schimba lumea”

robben

 

In ultimul meci Ribery a fost menajat, Thiago la fel. Numai Robben a jucat mereu si mereu in fiecare meci, ajutand ofensiva echipei. Insa, de obicei, perioada cea mai buna a olandezului era in a doua jumatate a campionatului. Va fi oare acum altfel?

Arjen Robben, cel mai in forma bavarez in acest moment, a dat un interviu in TZ.

TZ: Arjen, anii trecuti, dintr-un motiv sau altul, ai absentat o perioada in turul campionatului. Acum va fi altfel?

Robben: Nu stiu. Turul nu a inceput, nu? (rade)

TZ: Dar fizic pari in forma maxima.

Robben: Da, dar asa a fost si anul trecut. Nu voi incerca sa pacalesc pe nimeni dar trebuie sa-mi ascult corpul. I-am comunicat si antrenorului acest lucru. Sunt de 4 ani la Bayern si s-a intamplat la fel in fiecare tur de campionat. Sper ca acum sa nu se mai intample.

TZ: Ai facut o pregatire speciala acum?

Robben: Nu a fost asa de diferita. Cred ca ar trebui sa abordam cu creierul o multime de lucruri.

TZ: Cu Rehden ai jucat la inceput pe stanga, apoi pe dreapta (ca la nationala Olandei – n.m.) iar in final ai jucat la mijloc.

Robben: Intr-adevar. La inceput am jucat pe stanga, apoi pe dreapta, apoi la mijloc. A fost un pic ciudat dar antrenorul decide unde sa joc. Cel mai mult imi place pe partea dreapta. Insa un jucator trebuie sa joace bine si pe alte pozitii. In final a fost bine.

TZ: Ai vorbit cu Pep Guardiola despre asta?

Robben: Nu. Antrenorul este seful, el decide. Am vorbit cu el insa despre fotbal, in general. El este foarte deschis. Este chiar distractiv!

TZ: Ce concluzie ai trage dupa perioada de pregatire?

Robben: Ce pot sa spun? Uneori a fost amuzant. Aici a venit un nou antrenor si a fost un specatcol in jurul acestui lucru. Insa a fost un lucru destul de normal. Insa nu trebuie exagerat. Noi nu putem schimba lumea! Exista mici diferente intre antrenamentele noului antrenor si Heynckes sau Van Gaal (antrenorii lui Robben cat a jucat la Bayern – n.m.) insa nu trebuie exagerat. Vom juca fotbal in continuare iar antrenorul trebuie sa obtina ce e mai bun de la fiecare jucator.

TZ: Cum ti se pare calitatea lotului?

Robben: Desigur, se poate spune ca inca nu suntem perfecti, nu jucam la 100% din potential. Dar cred ca suntem destul de bine pregatiti astfel incat campionatul poate incepe.

TZ: Ati castigat cu 5:0 in Cupa iar M’gladbach a pierdut cu Darmstadt. De asemenea i-ati batut in Cupa Telekom cu 5:1. Este un avantaj acest lucru?

Robben: Asta nu conteaza. Bundesliga este cu totul altceva iar acum vom lua totul de la zero. Mi-e foame de noi trofee!

 

sursa: TZ – traducere directa

Lasă un răspuns

5 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
5
0
Posteaza un comentariux