15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Karl Heinz Rummenigge – interviu in BILD

BILD: in ciuda a ce zicea Klinsmann, van Gaal, Ribery si omul de 40 de milioane, Martinez: Pep Guardiola este cea mai mare lovitura pe piata transferurilor in istoria lui Bayern?

Rummenigge: eu nu sunt un fan al unor laude prea mari in avans. Eu as spune asa: suntem fericiti ca totul a decurs bine.

BILD: vedeti un pericol la Jupp Heynckes, acum ca se apropie de sfarsitul carierei, isi poate pierde angajamentul si influenta asupra echipei?

Rummenigge: nu, dimpotriva. Cred ca Jupp este mai motivat si mai concentrat decat oricand. Cand l-am informat ca la echipa va veni Guardiola, el a spus bucuros “Ai angajat un antrenor super. Guardiola este, probabil, cel mai distins antrenor din lume.”

BILD: aveti obligatia de a castiga titluri acum. Care a fost reactia jucatorilor?

Rummenigge: nu s-a simtit ceva nelaloculul lui in reactia lor. Situatia este similara cu cea din ianuarie 2008 (cand a fost clar ca Klinsmann va veni din vara). La acel moment, echipa lui Ottmar Hitzfeld a luptat si a castigat dubla. Cred ca ar putea reusi acum in mod similar. Vad ceva pozitiv in acest lucru, deoarece jucatorii sunt chiar mai aproape de observat. Guardiola va urmari fiecare joc la lui Bayern.
 
BILD:. Cum l-ati convins pe Guardiola, in ciuda unor concurenti puternici precum Man Utd, Man City, AC Milan si Chelsea?

Rummenigge: el si consilierii sai au fost pe deplin informati cu privire la totul. Momentan pentru Bayern reprezinta valori: traditia, continuitatea, integritatea iar fotbalul este complet obiectivul nostru. Aceste valori au insemnat mult pentru el si a decis sa ni se alature. El mi-a spus la telefon ca este foarte fericit ca a semnat. In limba germana!

BILD: Guardiola vorbeste germana?

Rummenigge: Cateva cuvinte. Ii este acum foarte, foarte greu sa invete. Insa acest lucru va fi usor pentru el, deoarece el este talentat la limbi si, in afara de limba lui materna, vorbeste deja fluent engleza si italiana.

BILD: se spune ca el va castiga pe an pana in 2016 8 milioane de euro net dar si Adidas si actionarii FC Bayern ajuta la finantarea lui …

Rummenigge: acest lucru nu este corect. Obligatia salariala este doar o chestiune a clubului. Sumele care se vehiculeaza sunt toate gresite si sunt mult prea mari. In cazul in care ar fi venit doar pentru bani, n-am fi avut nici o sansa impotriva cluburilor finantate de multi-miliardari.

BILD: ce va asteptati de la Guardiola?

Rummenigge: scopul nostru nu este sa reusim numai la nivel national, ci si pe plan international – si acest lucru este in concordanta cu cererea lui Pep Guardiola. Misiunea noastra este de a aduce impreuna clubul la un nivel cat mai mare de succes.

BILD: relatia lui Sammer cu Guardiola va functiona?

Rummenigge: sunt sigur de asta. Eu cred ca va functiona chiar foarte bine si armonios. Suntem cu totii in conducerea lui Bayern, acum se va adauga unul mai mult.

BILD: cand se va planifica totul la echipa? Si componenta staff-ul tehnic?

Rummenigge: Este de asteptat ca Pep Guardiola sa aduca doi antrenori asistenti, dar el a spus deja ca este gata sa continue cu oamenii nostri actuali. Orice altceva vom aborda complet singuri. Putem discuta acum cu el, de la New York, fara a fi nevoie sa vina aici.
sursa: BILD – traducere directa

 

 

Lasă un răspuns

15 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
15
0
Posteaza un comentariux