15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Ottmar Hitzfeld, interviu in BILD:”Bayern si Dortmund pot castiga Ch.League!”

Ottmar Hitzfeld (63 ani) si fostii sai colaboratori Michael Henke (55 ani) si Michael Meier (63 ani) au dat un scurt interviu celor de la BILD in Alpii Austrieci la St. Anton, la 1500 m altitudine.
BILD: Care dintre voi e cel mai rapid pe schiuri?
Hitzfeld: Cred ca eu sunt… (razand)
BILD: De la cei mai buni schiori la cea mai buna echipa din Bundesliga…
Hitzfeld: Aceasta este FC Bayern. In Europa nu exista echipa care sa aiba lot mai puternic decat FC Bayern! Mandzukic si Pizarro ofera mare calitate ofensivei echipei. Dante a stabilizat foarte bine apararea iar transferul de 40 mil. euro al lui Martinez a avut un aspect special pentru mijlocasi.
BILD: Care?
Hitzfeld: Gustavo a devenit mai ambitios si a crescut. Si chiar Schweinsteiger a beneficiat. El pare mai motivat de aceasta concurenta.
BILD: Campionatul este decis deja…
Henke: Pentru mine este important de remarcat ca toate competitoarele lui Bayern s-au calificat mai departe in Europa si poate fi o povara pentru ele sa lupte pe mai multe planuri.
Meier: Bayern a trecut foarte bine peste traumele de anul trecut. Si Dortmund si-a recapatat gustul victoriilor in Europa.
BILD: Dortmund este la fel de puternica asa cum a fost in 1997 cand a castigat Ch.League cu Hitzfeld pe banca?
Meier: Noua conducere se bazeaza pe un concept de jucatori tineri, foarte bine pregatiti, ceea ce le da voie sa lupte cu Bayern an de an. In perioada noastra nu a fost asa, nu am beneficiat de astfel de jucatori. Echipa de azi a Dortmundului are potentialul necesar de a castiga Ch.League.
BILD: D-le Hitzfeld, ati castigat Ch.League atat cu Dortmund in 1997, cat si cu Bayern in 2001. Cine ar putea sa castige Ch.League in 2013: Dortmund, Bayern sau Schalke 04?
Hitzfeld: Schalke 04 nu este o echipa constanta si coerenta. Insa am incredere in Dortmund si Bayern ca ar putea castiga Ch.League. Iar Liga germana este mai puternica ca niciodata.
BILD: Inainte de pauza de iarna au fost protestele fanilor germani cu privire la noul concept de securitate aprobat de DFL. Au dreptate fanii?
Meier: DFL a aprobat conceptul cu o majoritate clara. Si nu sunt toti idioti cand au luat aceasta decizie. Jocurile de fotbal sunt evenimente asa cum a fost Love Parade (parada travestitilor homosexuali – n.m.) in Duisburg in 2010, acolo unde au murit 21 de oameni. Nu trebuie sa se mai intample asa ceva.
BILD: ne-am putea reintalnii cu totii in Bundesliga?
Meier: Nu mi-am planificat nimic dar ma uit foarte recunoscator la ultimii 30 de ani pe care i-am petrecut in Bundesliga.
Henke: acum sunt scouter pentru Aston Villa dar imi doresc foarte mult sa ma intorc in Bundesliga.
Hitzfeld: Eu am contract cu nationala Elvetiei pana in 2014 si visul meu e sa ajung la C.M. din 2014 din Brazilia. Nu ma mai vad antrenand echipe de club.

sursa: BILD – traducere directa

Lasă un răspuns

2 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
2
0
Posteaza un comentariux