29 November 2023

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Karl-Heinz Rummenigge cere UEFA sa modifice reglementarea cartonaselor

Karl-Heinz Rummenigge, care este şi preşedintele asociaţiei celor mai puternice cluburi europene, a cerut joi Uniunii europene de fotbal să-şi modifice regulamentul privitor la cumulul de cartonaşe galbene în Liga Campionilor, pentru a evita absenţa jucătorilor din finală, cum va fi cazul pentru ultimul act din 19 mai, de la Munchen.

“Sunt alături de cei trei jucători ai noştri care au primit un al treilea cartonaş galben şi vor fi suspendaţi pentru finală”, a declarat Rummenigge, a doua zi după triumful de la Madrid. “Regulamentul ar trebui să fie discutat şi probabil schimbat, chiar dacă în acest moment nu-l putem schimba”, a continuat el.

Bavarezii David Alaba, Holger Badstuber şi Luiz Gustavo au primit al treilea avertisment în semifinala-retur de miercuri, cu Real Madrid, sinonim cu suspendarea pentru finală. Trei jucători ai Chelsea, Ramires, Branislav Ivanovic şi Raul Meireles, au avut aceeaşi soartă cu o seară înainte contra Barcelonei, căpitanul John Terry fiind privat de finală pentru cartonaş roşu.

Rummenigge speră ca UEFA să se alinieze regulamentului Cupei Mondiale “unde cartonaşele galbene sunt anulate după faza grupelor”. FIFA a schimbat regulamentul în acest sens înaintea Mondialului 2010, din Africa de Sud.

Pe de altă parte, patronul lui Bayern şi-a exprimat încrederea în Jupp Heynckes, fiind convins că “antrenorul va găsi oricum o soluţie bună”, pentru a înlocui cei 3 jucători suspendaţi.

Sursa : romaniansoccer.ro

Lasă un răspuns

15 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
15
0
Posteaza un comentariux