9 August 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Clasament FIFA: Germania a urcat pe locul 2

Spania continuă să conducă în cea mai recentă versiune a ierarhiei date publicității de forul fotbalistic mondial, însă Mannschaft-ul a înlocuit Olanda de pe locul al doilea, în ciuda unei luni de inactivitate

Campioana mondială și europeană, Spania, își păstrează locul întâi în clasamentul FIFA, însă Germania lui Joachim Löw a promovat un loc, împingând pe ultima treaptă a podiumului selecționata Olandei.

Dintre naționalele cel mai bine cotate ale Europei, Portugalia și Italia au urcat fiecare câte un loc, găsindu-se momentan pe șase, respectiv opt, la fel ca și Danmarca, naționala antrenată de Morten Olsen scoțând Argentina din Top 10.

Conform versiunii revizuite a clasamentului, Uruguay (4) și Brazilia (7) sunt singurele echipe din afara Europei între primele zece naționale ale lumii, Anglia se menține pe locul al cincilea, iar Croația a mai pierdut un loc, aflându-se pe locul al nouălea.

Niciuna dintre reprezentativele de seamă ale Europei și Americii de Sud nu a disputat vreun meci de la ultima actualizare a clasamentului (15 februarie), FIFA precizând că schimbările s-au produs ca urmare a scăderii ponderii rezultatelor înregistrate în anii precedenți.

România a urcat trei locuri, însă trebuie căutată pe pagina a doua a clasamentului publicat miercuri pe website-ul FIFA, tricolorii lui Victor Pițurcă ocupând poziția a 52-a, între Muntenegru și Libia.

Campania victorioasă a Zambiei în Cupa Africii pe Națiuni a făcut ca selecționata lui Herve Renard să promoveze 28 de locuri, până pe 43. Coasta de Fildeș, care a pierdut duminică la lovituri de departajare în finala cupei continentale, rămâne vârful de lance al Africii, pe locul al 15-lea. Asia este cel mai bine reprezentată de Japonia, care ocupă poziția a 30-a, cu numai un loc în fața Statelor Unite.

sursa: tv.eurosport.ro

Distribuie pe:
8 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
8
0
Posteaza un comentariux