28 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Zhirkov: “Am vrut Bayern, dar am fost vândut la Chelsea”

Fostul atacant al lui Chelsea spune că este fericit să joace din nou în Rusia, deoarece a avut probleme de adaptare la fotbalul din Anglia.

Internaționalul rus Yuri Zhirkov (28 de ani), care în luna august a intrat în rândurile opulentului club Anzhi Makhachkala după două sezoane la Chelsea, a dezvăluit că în 2009 își dorea un transfer în Bundesliga, la Bayern München, însă a fost vândut la echipa din nordul Londrei.

“Pe atunci aveam oferte atât de la Chelsea, cât și de la Bayern, iar eu preferam Bayern” , a declarat Zhirkov, care a ajuns pe Stamford Bridge venind de la ȚSKA Moscova contra unei sume de transfer estimată la 21,5 milioane de euro, în iulie 2009.

“Preferam Bayern deoarece Ivica Olic [fost coechipier la ȚSKA și prieten apropiat al rusului – n.r.] juca deja acolo și în general îmi place Germania mai mult decât Anglia. Dar în final am fost vândut la Chelsea” , a explicat fotbalistul care evoluează cu predilecție pe flancul stâng al terenului, la fel de bine în atac, ca și în apărare.

Yuri Zhirkov a mai declarat că indiferent cât de bine ar fi jucat, managerul de atunci al lui Chelsea, Carlo Ancelotti, îl prefera întotdeauna pe mijlocașul englez Frank Lampard.

“Din punct de vedere mental, mă simt mult mai bine în Rusia, întrucât la Chelsea am avut probleme. Spre exemplu, jucam zece meciuri la rând, apoi Lampard revenea după o accidentare, iar eu mă găseam imediat pe banca de rezerve. Nu conta dacă jucam bine sau prost. Nu m-am simțit jignit, dar am vrut să știu de ce se întâmplă acest lucru” , a completat rusul care s-a făcut remarcat alături de echipa națională la Euro 2008.

Zhirkov a mai precizat că se simțea foarte singur în Londra și a acuzat clubul Chelsea că nu l-a ajutat să obțină viză pentru soția sa: “De ce nu m-au ajutat cu viza? Nu știu. Poate că dinadins”.

sursa: tv.eurosport.ro

Lasă un răspuns

2 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
2
0
Posteaza un comentariux