29 November 2023

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Zenit 2-4 FC Bayern

Bayern Munchen s-a răzbunat pentru dubla manşe pierdută de bavarezi cu scorul general de 1-5 în semifinalele Cupei UEFA, actuala Europa League, din sezonul 2007-2008, în faţa echipei Zenit St. Petersburg.

badstuber

Fără Schweinsteiger accidentat, Bayern s-a impus cu 4-2 pe terenul celor de la Zenit într-un meci amical disputat miercuri la Sankt Petersburg.

Alexander Bukharov a deschis scorul după numai 11 minute de joc cu un şut plasat pe lângă Butt după ce a trecut de apărarea rarefiată a bavarezilor.

Nemţii au replicat prin Klose şase minute mai târziu care a înscris pe sub portarul advers de la 8 metri după o pasă dată de Toni Kroos care putea aduce în avantaj echipa sa în minutul 40, însă scăriţa a nimerit transversala.

În minutul 47, Klose a reuşit să îl învingă pentru a doua oară pe portarul ruşilor la capătul unei pase de pe stânga a lui Ribery, pentru ca Thomas Muller să ducă scorul la 3-1 după o greşeală a lui Borodin.

Gazdele au redus din diferenţă prin Szabolcs Huszti, fost jucător în Bundesliga, la Hannover, în minutul 80, însă Robben a spulberat orice şanse de victorie pentru ruşi şi a stabilit scorul final un minut mai târziu la capătul unei pase geniale a lui Ribery.

Zenit St. Petersburg: Borodin (46. Zaitsev) – Anyukov (46. Alves), Lombaertz (63. Cheminava), Hubocan (73. Terentyev), Telegin (63. Penailillo) – Denisov (46. Zyryanov), Ionov, Fayzulin (73. Petrov), Huszti – Lazovic (46. Danny), Bukharov (63. Kerzhakov)

FC Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten (38. Ottl), Badstuber, Pranjic – Tymoshchuk (86. Köz), Kroos – Robben, Müller (78. Gomez), Ribery – Klose

Meciul a avut şi o încărcătură emoţională pentru Anatoliy Tymoshchuk, fost căpitan la Zenit înaintea transferului său la Bayern Munchen în 2009. Internaţionalul ucrainean a început partida ca titular şi a fost înlocuit cu 5 minute înaintea timpului regulamentar în aplauzele fanilor prezenţi pe stadion.

sursa: bundesliga.ro

Lasă un răspuns

4 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
4
0
Posteaza un comentariux