27 January 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Van Gaal, până la sfârșitul sezonului

Antrenorul lui Bayern rămâne în functie până la vară, în urma micsorării cu un an a contractului pe care îl are cu bavarezii

van gaal

Louis Van Gaal a trăit periculos în ultima perioadă în funcția de antrenor al lui Bayern München. Seria de trei înfrângeri consecutive a bavarezilor, două în campionat cu Borussia Dortmund și Hannover și una în semifinalele cupei cu Schalke, care i-a scos din cursa pentru cele două trofee interne nu le-a picat bine șefilor münchenezi. După meciul pierdut cu 1-3 la Hannover, care a redus semnificativ șansele echipei de a participa în ediția viitoare a Ligii Campionilor, a urmat o ședință de cinci ore, în urma căreia s-a luat decizia de a micșora cu un an contractul lui Van Gaal, care inițial expira în iunie 2012.

Astfel s-a pus capăt cascadei de zvonuri din ultimele 48 de ore, conform cărora olandezul ar fi urmat să fie înlocuit încă din timpul sezonului. Printr-o declarație a clubului se specifică faptul că “au apărut diferențe între cele două părți, în ceea ce privește politica de strategie a clubului”.

Beckenbauer, alături de olandez

Președintele onorific al lui Bayern s-a declarat un fan al olandezului, considerându-l cea mai bună soluție a momentului pentru campioana en-titre a Germaniei: “Van Gaal a făcut niște greșeli, dar a demonstrat în trecut că este un mare antrenor. Îl prefer pe el, în locul unui antrenor interimar”, a declarat Franz Beckenbauer pentru Bild.

După desfășurarea primelor 25 de etape din Bundesliga, Bayern München ocupă locul cinci în clasament, la 19 puncte de liderul Borussia Dortmund și la cinci lungimi de locul trei, ultimul care garantează participarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. De la cea mai importantă competiție inter-cluburi a Europei poate veni și salvarea acestui sezon pentru echipa de pe Allianz Arena, care pornește cu prima șansă în returul cu Internazionale Milano din optimi, după ce în tur Bayern s-a impus pe “Giuseppe Meazza” cu 1-0, după reușita din final a lui Mario Gomez.

sursa: tv.eurosport.ro

Distribuie pe:
18 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
18
0
Posteaza un comentariux
()
x