26 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

INTERVIU CU HANS-JöRG BUTT

La 116 zile dupa ce a pierdut finala Champions League de la Madrid in fata creatorului anti-fotbalului modern, Mourinho, si a italienilor lui (Milito, Sneijder etc), FC Bayern e gata de o noua aventura europeana.

De data asta ii luam pe italieni la alergat inca din start.Bayern joaca primul meci din Grupa E cu vicecampioana Italiei, AS Roma. Meciul e miercuri, de la 21:45 ora Romaniei, in direct pe Dolce Sport, sau pe net pentru cei care nu prind.

Unul dintre oamenii care au contribuit decisiv la succesele din sezonul trecut, portarul Hans Jörg Butt, vorbeste despre planurile de viitor ale bavarezilor.

fcbayern.de: Miercuri incepeti un nou sezon in Champions League. Ce asteptari ai de la meciul de debut cu AS Roma?
Jörg Butt: Mereu e minunat sa joci in Champions League. E ceva special. Acolo sunt bucuriile adevarate.

fcbayern.de: A trecut mult timp de la finala pierduta cu Inter. S-au intamplat si multe de atunci – Cupa Mondiala, vacanta, startul noului sezon… Totusi, va mai ganditi la acea finala pierduta?
Jörg Butt: Teoretic, a trecut. Dar normal ca suntem inca suparati ca am pierdut. Totusi, asta e una dintre motivatiile pentru noul sezon – sa atacan si sa incercam sa obtinem maximum. Mereu e greu in Champions League. Iti trebuie si noroc la tragerile la sorti si trebuie sa fii mereu in forma maxima. Dar noi am vazut singuri ca nu trebuie neaparat sa fii considerata o mare favorita ca sa ajungi departe. Se vor intampla multe lucruri in acest sezon.

fcbayern.de: Cum ti se par Roma, Basel si CFR Cluj?
Jörg Butt: Trebuie sa ne calificam, asta e clar! Nu e o grupa simpla, desi asa pare. Roma e o echipa mare, vicecampioana Italiei. CFR Cluj a avut foarte multe succese in Romania in ultimii ani. Romanii sunt in general foarte tehnici si artagosi. Basel a castigat eventul in Elvetia si nu trebuie subestimata. Vrem sa mergem mai departe, dar asta nu insemna ca asta se va si intampla foarte usor.

fcbayern.de: In meciul cu Roma, crezi ca veti avea un avantaj ca ei au inceput campionatul putin mai tarziu?
Jörg Butt: S-ar putea ca acesta sa fie un avantaj pentru noi. E bine ca jucam cu Roma, cel mai greu adversar, ca sa stim cum stam. Orice ar fi, trebuie sa castigam! Jucam acasa si vrem sa incepem cu 3 puncte noul sezon.

fcbayern.de: Roma a pierdut in week-end cu 5-1 la Cagliari. Crezi ca va avea asta un impact in jocul lor de Miercuri?
Jörg Butt: Nu trebuie sa facem greseala sa ne bazam pe asta. Sa nu credem ca ne va fi usor. Impotriva noastra nu cred ca vor juca la fel de slab cum au facut-o in campionat.

fcbayern.de: Cum ai descrie ultimul vostru rezultat, 0-0 cu Werder Bremen?
Jörg Butt: Nu suntem multumiti. In prima repriza am facut prea multe greseli si le-am dat ocazii de gol. Noi ne-am creat prea putine oportunitati sa inscriem. In repriza a doua a fost mai bine, dar nu destul.

fcbayern.de: E clar ca echipa nu e in forma din sezonul trecut. Cu Bremen s-a vazut asta. Pentru un portar cat e de greu sa-si intre in ritm, sa fie in forma?
Jörg Butt: Cred ca are mai putina importanta pozitia jucatorilor. Depinde si de cate meciuri joci. Mie mi-a fost mai greu, pentru ca la Cupa Mondiala am jucat putin. Apoi a inceput repede campionatul si nu prea ne-a convenit. Dar noi, ca echipa, trebuie sa muncim si sa crestem cat mai repede posibil.

Lasă un răspuns

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux