20 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Servus, Sadio Mané!

Transfer news! Senegalezul Sadio Mané a semnat ieri cu campioana Germaniei, Bayern Munchen. 

 

  • Fostul jucător al lui Liverpool s-a înțeles cu bavarezii, semnând un contract până în vara lui 2025.
  • Suma de transfer: 32 de milioane de euro.
  • Senegalezul va avea un salariu de 1,1 milioane de euro/lună.

 

Sunt foarte fericit că am ajuns la Bayern Munchen. Am avut multe discuții și am simțit interesul uriaș al acestui club, de la început. Nu a fost nicio îndoială în mintea mea: este momentul potrivit pentru o nouă provocare. Când am jucat la Salzburg, am urmărit multe meciuri ale lui Bayern. Îmi place foarte mult acest club

 

                 Mané a părăsit Génération Foot în patria sa, Senegal, la vârsta de 19 ani, pentru a se alătura lui Metz în Franța. După perioade la RB Salzburg, unde a câștigat titlul Bundesliga, și Southampton, în 2016 a semnat pentru Liverpool, cu care a câștigat Liga Campionilor, Supercupa UEFA și Cupa Mondială a Cluburilor FIFA în 2019. De asemenea, a jucat un rol extrem de important în câștigarea titlului Premier League de mult așteptat de Liverpool, în 2020. Sezonul trecut, Mané a câștigat EFL Cup și FA Cup, și a fost vicecampion în Liga Campionilor și Premier League. Atacantul a avut un total de 269 de apariții competitive pentru Liverpool, înscriind 120 de goluri.

                 De asemenea, a marcat 31 de goluri în 89 de apariții pentru naționala Senagalului, debutând la vârsta de 20 de ani. În iarnă a câștigat Cupa Africii a Națiunilor împreună cu Bouna Sarr, cu care va fi coleg și la Bayern. Mané a fost desemnat fotbalistul african al anului în 2019.

 

 

 

Herbert Hainer, președintele lui FC Bayern:

Sadio Mané este o vedetă globală, care subliniază atractivitatea lui FC Bayern și va spori atractivitatea Bundesliga în ansamblu. Fanii vin pe stadioane pentru a vedea jucători ca el. Este grozav cum conducerea noastră coordonată de Oliver Kahn și Hasan Salihamidžić a reușit să semneze un jucător ca Sadio Mané pentru FC Bayern.

 

Oliver Kahn, CEO al FC Bayern:

Suntem încântați că am reușit să-l recrutăm pe Sadio Mané pentru FC Bayern. Cu performanțe remarcabile și succese mari la cel mai înalt nivel internațional de-a lungul multor ani, există foarte puțini jucători ca el în lume. Suntem siguri că Sadio Mané va încânta fanii noștri în următorii ani cu stilul său spectaculos de joc. Este ambițios și dornic să câștige mai multe titluri. Acesta este un pachet foarte puternic. Cu jucători ca el la FC Bayern, toate cele mai mari obiective sunt posibile.

 

Hasan Salihamidžić, director sportiv al lui FC Bayern:

Sadio Mané, o vedetă internațională de top vine la FC Bayern, care și-a lăsat amprenta în fotbalul mondial. Suntem mândri că l-am adus la München. Sadio a spus clar de la primul minut în discuțiile noastre că a vrut să joace doar pentru FC Bayern. Toată lumea îi cunoaște calitățile tehnice remarcabile, precum și mentalitatea lui incredibilă. Va contribui foarte mult și va ajuta la conducerea echipei noastre, care are o structură grozavă. Faptul că se alătură lui FC Bayern arată că echipa noastră și el au obiective mari. Sadio Mané se potrivește perfect cu fotbalul pe care FC Bayern îl joacă sub conducerea lui Julian Nagelsmann.

 

Alături de Mané, au mai venit la Bayern în această vară: Adrian Fein, Joshua Zirkzee, Chris Richards (întorși din împrumut), Noussair Mazraoui și Ryan Gravenberch (ambii de la Ajax).

Au plecat: Jamie Lawrence (Magdeburg), Christian Früchtl (Austria Vienna), Lars-Lukas Mai (Lugano), Marc Roca (Leeds United), Niklas Sule (BVB), Corentin Tolisso (liber de contract).

 

 

Lasă un răspuns

32 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
32
0
Posteaza un comentariux