9 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Interviu cu Jamal Musiala

Jamal Musiala a fost una dintre vedetele acestui sezon de Bundesliga pentru Bayern München, devenind cel mai tânăr jucător din istoria ligii care a marcat șase goluri, a devenit și cel mai tânăr marcator din istoria clubului în UEFA Champions League.

Internaționalul german, a dat un interviu pentru Bundesliga.com după ce a marcat prima lui dublă într-un meci de Bundesliga contra celor de la VfL Wolfsburg,. In interviu au discutat despre cel mai bun moment al său la club de până acum, câștigând un campionat la 18 ani, de ce antrenamentul împotriva lui Manuel Neuer face ca marcatul de goluri să fie mult mai ușor în timpul meciurilor și multe altele…

Bundesliga.com: “Ce sentimente îți vin când privești înapoi la primul tău sezon profesionist, în special la meciurile trecute și ce moment al tău a fost cel mai frumos de până acum?”

Jamal Musiala: “Cred că până acum, cel mai frumos moment al meu a fost golul împotriva celor de la Lazio. A fost un moment foarte important pentru mine, deoarece urmăresc Liga Campionilor de când eram foarte mic. Să marchez un gol care mă face sa fiu al doilea sau al treilea cel mai tânăr golgheter din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor este o onoare pentru mine, pentru familia mea și am fost foarte fericit când am marcat acel gol. A fost un moment foarte mare pentru mine.”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nrRhF1Rw6uE?ab_channel=EPLPRO]

Bundesliga.com: “Care e cel mai frumos moment din Bundesliga de până acum?”

Musiala: “Legat de Bundesliga, cred că acel gol cu capul împotriva celor de la VfL Wolfsburg. A fost un moment foarte bun pentru mine, deoarece loviturile de cap nu sunt punctul meu forte. Am fost chiar șocat și totodată fericit că a intrat în poartă. Să marchez două goluri într-un singur meci a fost un moment special, așa că am fost foarte, foarte fericit.”

Bundesliga.com: “Cine te-a susținut, ce persoane au fost alături de tine, Cine te-a motivat să reușesti ce tocmai ai reușit?”

Musiala: „Mama, tata, membrii familiei mele m-au susținut întotdeauna de când eram foarte tânăr, îmi dau mereu sfaturi, mă motivează să fac mai mult, chiar dacă mai am și meciuri mai proaste sau mă simt cu moralul la pământ, ei continuă doar să susțina orice ar fi. Eu cred că acest lucru m-a ajutat foarte mult. Sunt foarte recunoscător pentru ceea ce au făcut pentru mine și încerc să îi fac mândri.”

Bundesliga.com: “În primul an al tău ca jucător profesionist, ai jucat alături de fotbalistul anului: Ce ai învățat până acum de la Robert Lewandowski?”

Musiala: „Mentalitatea lui de a continua să înscrie goluri, de a încerca mereu să își depășească limitele este ceea ce pot învăța de la el. Imi oferă întotdeauna mici sfaturi despre poziționare și dacă joc număr 10, îmi zice cum putem juca împreună, cum să ne înțelegem pe teren unul cu celălalt. Lucrurile acestea pe care le pot învăța de la un jucător de talie mondială precum Lewandowski este o onoare pentru mine.”

Bundesliga.com: “De asemenea, te confrunți la antrenamente zilnic împotriva celui mai bun portar al anului. Cât de greu este să înscrii împotriva lui Manuel Neuer și de ce?”

Musiala: “Nu este atât de greu. Nu, glumesc, este foarte greu, pentru că el intuiește ce are de gând să facă adversarul, este un portar uimitor, așa că trebuie să încerci cu adevărat daca vrei să marchezi contra lui, deoarece el nu lasă niciun gol să intre așa ușor. Ne este mai ușor în meciuri, Neuer este unul dintre cei mai buni portari din lume și să avem șansa să exersăm împotriva lui, se simte un pic mai ușor pentru noi în meciuri, deoarece Manuel Neuer este cel mai bun portar.”

Bundesliga.com: “Alții și-au așteptat întreaga carieră pentru a putea câștiga campionatul, tu ai șansa să faci acest lucru pentru prima dată încă de la o vârstă așa fragedă, la vârsta de 18 ani. Ce sentimente ai legate de acest lucru?”

Musiala: “Este un moment grozav, o experiență uimitoare, de asemenea. Pentru mine, nu a fost cu adevărat o victorie în Liga Campionilor pentru că nu am jucat cu adevărat, dar am făcut parte din echipă. Sper că data viitoare când vom câștiga trofeul, voi face și eu cu adevărat parte din echipă, sa joc și voi ajuta echipa să o câștige din nou. Aceasta este mentalitatea mea, doar continui să merg înainte și să lupt. Am câștigat Liga Campionilor, dar practic nu prea, pentru ca nu am jucat așa mult. Așa că vreau să continui să lupt, să sper că o să câștig încă o ligă a Campionilor și probabil că voi fi puțin mai fericit. Dar a fost o experiență uimitoare pentru mine, am câștigat totul și am fost foarte fericit.”

Distribuie pe:
2 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
2
0
Posteaza un comentariux
()
x