25 June 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Trageri la sorţi în UCL: FC Bayern München – Real Madrid!

Un nou episod din cea mai mare rivalitate la nivel european!

Cele două formaţii au fost adversare de 22 de ori în competiţiile continentale, acesta fiind meciul jucat cel mai des între două cluburi europene care vin din ţări diferite.
Germanii au avantaj în privinţa duelurilor directe, 11 victorii, faţă de cele 9 ale madrilenilor, dar Real s-a impus categoric în ultima dublă, disputată în semifinalele Ligii Campionilor, sezonul 2013/14.
În urmă cu trei ani, spaniolii, antrenaţi de Carlo Ancelotti, actualul tehnician al bavarezilor, s-au impus cu 1-0 pe teren propriu, apoi au câştigat cu 4-0 la Munchen.
“Este extraordinar pentru mine să joc împotriva celor de la Real Madrid. Îi cunosc foarte bine”, a spus Carlo Ancelotti, imediat după tragerea la sorţi.
Prima confruntare dintre cei doi granzi ai Europei a avut loc în 1976, în semifinalele Cupei Campionilor. La Madrid, meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1, dar şi cu incidente. la final, un fan al Realului a intrat pe teren şi l-a atacat pe arbitrul întâlnirii, Erich Linemayr, dar şi pe autorul golului germanilor, Gerd Muller.
Nu a fost singurul moment tensionat din istoria acestei rivalităţi. În 1987, tot în semifinalele Cupei Campionilor, Bayern a câştigat cu 4-1 pe teren propriu, în tur, iar nervii madrilenilor au cedat. Idolul fanilor “blanco”, Juanito a fost eliminat după ce l-a călcat intenţionat în două rânduri pe Lothar Matthaus (a doua oară pe faţă).
Spaniolul a încercat să-şi facă singur dreptate, după ce Matthaus intrase tare asupra lui Chendo. În cele din urmă, s-a ales doar cu o suspendare drastică din partea UEFA (4 ani), care a însemnat practic finalul carierei sale la Madrid.
Deşi este cel mai întâlnit duel din istoria cupelor europene, iar cele două cluburi fac parte din elita continentală, Bayern Munchen şi Real Madrid nu au fost niciodată adversare într-o finală.
Real Madrid a câştigat de 11 ori Liga Campionilor şi, în acest sezon, încearcă să devină prima echipă de la AC Milan, în 1990, care îşi păstrează trofeul.
Bayern a fost campioana Europei în cinci rânduri, ultima oară în 2013, după o finală câştigată împotriva rivalilor de la Borussia Dortmund.
Meciul tur se va juca pe 12 aprilie in Germania, returul pe 18 aprilie in Spania.

(sursa: digisport.ro)

Lasă un răspuns

8 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
8
0
Posteaza un comentariux