25 May 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Ce va aduce nou Carlo la Bayern ?

E o întrebare pusă de mulți fani ai lui Bayern din România. La Pep Guardiola ne așteptam să continue stilul său de la Barcelona, acolo unde punea accentul pe posesie. Revenind la întrebarea din titlu, Carlo este un antrenor mult mai flexibil.

Diferența între el și Pep este că se adaptează adversarului. Nu are un stil de joc propriu-zis și asta îl face mai special. Nu este axat pe posesie, deși la conferința de presă a punctat un aspect interesant. Spunea că va continua munca depusă de Pep în cei trei ani, iar stilul va rămâne același. Rămâne de văzut dacă va fi așa, deși există un grad de îndoială ridicat.

Au fost multe cazuri de-a lungul anilor când un antrenor își dezvăluia tactica înainte de o confruntare importantă, iar în timpul partidei făcea cu totul altceva. Sunt tipicile jocuri de culise. Carlo va avea un cuvânt de spus în așezarea tactică. Majoritatea experților preconizează un sistem 4-2-3-1 în care se va vedea mult mobilitatea mijlocașilor. Jocul va fi foarte verticalizat. Se poate ajunge în situații clare de contraatac, asta în cazul procentajele posesiei vor scădea.

Cu toții suntem curioși să vedem noul Bayern la lucru în amicale, dar mai ales în meciurile oficiale. Urmează o perioadă aglomerată și Carlo sigur are un plan bine pus la punct. Nu a transferat decât doi jucători, dar ce jucători. Mats Hummels, unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume și Renato Sanches, ales cel mai bun tânăr jucător de la Euro. Ce afacere a făcut antrenorul italian.

Mai sunt posturi de acoperit, dar asta rămâne la latitudinea șefilor. Cu alte cuvinte, Carlo este un tehnician ce se adaptează repede la formațiile pe care le preia. Mai mult ca sigur metodele sale se vor dovedi în timp eficiente.

Pe final, un aspect central, pe care italianul l-a punctat în conferința de presă. A spus că își dorește să câștige UEFA Champions League și că nu sunt suficiente semifinalele. O atitudine corectă, deoarece și el a fost adus la Munchen pentru acest obiectiv. Au trecut deja trei ani de la ultimul succes. Destul de mult pentru pretențiile unui club precum Bayern. Șefii vor mult, iar Carlo Ancelotti le poate oferi această șansă chiar din acest sezon.

Distribuie pe:
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux
()
x