25 June 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

FC Bayern – Atletico Madrid 2-1

Atletico Madrid este prima finalistă a Ligii Campionilor. Spaniolii au obţinut biletele pentru ultimul act graţie golului marcat în deplasare (2-1 pentru Bayern în această seară, după ce în tur ibericii se impuseseră cu 1-0).

După trei semifinale la rând pierdute (două dintre ele cu Bayern), Guardiola spera să spargă gheaţa şi să părăsească gigantul bavarez după cucerirea celui mai prestigios trofeu. Soarta a făcut ca în faţă să îi fie Simeone, omul care face minuni pe banca lui Atletico.

Probabil soarta meciului s-a decis în minutul 34, când Muller a ratat un penalty, la scorul de 1-0, în prima parte oaspeţii părând că nu fac faţă presiunii constante venite spre poarta lui Oblak. Atletico a reuşit în primele 45 de minute doar 51 de pase complete, în timp ce Bayern a avut în dreptul ei la acest capitol un număr format din trei cifre: 277 Bayern (doar Lahm a reuşit 45 de pase complete, iar posesia a fost covârşitoare în favoarea lui Vidal&Co 71%-29%).

La pauză Simeone a mutat extrem de inspirat, trimiţându-l pe Ferreira Carrasco în locul lui Augosto Fernandez, iar acest lucru a schimbat în mare măsură faţa jocului. Atletico a interpretat aceeaşi partitură, însă tranziţia s-a realizat cu totul altfel, Bayern având mari emoţii pe fază defensivă. Griezmann a finalizat superb o pasă excelentă a lui Torres (aflat la primul assist în Ligă pentru Atletico), însă Bayern a părut că are forţa să revină. Lewandowski a ieşit în sfârşit la rampă şi a înscris cu capul, la o minge aşezată perefect de Vidal.

Nicio echipă nu a învins pe Atletico la două goluri diferenţă în cele 53 de partide jucate de “los colchoneros” în acest sezon, dar statisticile păreau că sunt făcute să fie spulberate. Finalul a fost unul de infarct, mai ales că Torres a ratat şansa să închidă meciul în minutul 84, când l-a luat la ţintă pe Neuer dintr-un penalty eronat acordat (a fost pentru prima oară în istorie când se ratează două penalty-uri într-o semifinală de Liga Campionilor).

În cele din urmă, după 5 minute de prelungiri, Atletico a rezistat ultimelor asalturi nemţeşti şi s-a calificat în a treia finală de Cupă/Liga Campionilor (după 1974 şi 2014). De partea cealaltă, pentru al 3-lea sezon consecutiv Bayern e eliminată în semifinalele Ligii de o echipă spaniolă.

Doar arbitrul meciului, Cuneyt Cakir, a văzut penalty în minutul 84, la Torres.

sursa: digisport.ro

Lasă un răspuns

29 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
29
0
Posteaza un comentariux