2 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Rummenigge la 60 de ani

„Acum multi ani a fost jucator de clasa mondiala iar apoi a ajuns presedintele lui FC Bayern si a avut mare succes. Pe scurt, o viata remarcabila dedicata fotbalului”

3,w=650,c=0.bild

Karl Heinz Rummenigge implineste azi 60 de ani si, lucrul cel mai important, a fost felicitat chiar de adversarul sau si al echipei sale, Hans Joachim Watzke, boss-ul lui Dortmund. „Bayern vrea sa ne distruga” zicea acesta dupa ce Götze si Lewandowski ajunsesera la Bayern.  Cu toate acestea, boss-ul lui Dortmund a recunoscut intr-un final puterea fotbalistica a bavarezilor.

Rummenigge este unul din cei 3 oameni caruia i se datoreaza ascensiunea fotbalistica a lui Bayern. Ceea ce Franz Beckenbauer a facut cu grandoare si usurinta iar Uli Hoeness a facut cu forta si asertivitate, Rummenigge a facut cu diplomatie si daca a fost necesar, cu bisturiul. A fost numit „King Kalle” dupa banchetul din 2013 ce a precedat castigarea triplei istorice. El insusi spune: „am avut noroc pentru ca am construit  si am invatat in acelasi timp 10 ani alaturi de Uli si Franz”.

3,w=559,c=0.bild

In 1984, Kalle Rummenigge, care era campion european si dublu vice-campion mondial, a fost vandut pentru suma uriasa la acea vreme de 11 mil. marci germane (a doua suma ca valoare, dupa cea a lui Maradona) la Inter Milano. Insa putina lume stie ca acea suma a ajutat-o enorm pe FC Bayern, care era in pragul unei ruine financiare. Acum clubul are foarte multi bani, stadionul a fost achitat in timp record iar capitalul propriu a ajuns la 405 mil. euro.

Rummenigge este omul care nu inceteaza sa avertizeze impotriva puterii financiare a englezilor.„Vara urmatoare ei pot cumpara practic orice jucator din lume. (fair-play-ul financiar a fost suspendat – n.m.) Trebuie sa se stie ca in Anglia nu se joaca cu casa inchisa ca in Bundesliga” spunea el intr-un interviu. Totusi, presedintele lui Bayern spera intr-o marire a sumelor ce reprezinta drepturile TV in Germania. Dupa cum se stie, Bayern a ajuns sa castige mult mai putin decat cea mai slaba echipa din Premier League!

De tinut minte: el este omul care a castigat in 60 de ani 41 de cupe si campionate!

Cariera lui Rummenigge la Bayern: mai intai ca jucator (1974-1984), apoi ca vice-presedinte (1991-2002) iar in final presedinte (2002- azi).

LA MULTI ANI!

sursa: BILD (traducere directa si adaptare)

Lasă un răspuns

6 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
6
0
Posteaza un comentariux