16 October 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern München implineste azi 115 ani de la infiintare!

1741156405-027-team-dpa_20150226-213019-1izv4S577EefKarl Heinz Rummenigge, presedintele clubului, explica sloganul echipei, MIA SAN MIA: ”Nu este un simplu slogan. Cei din Westfalia dar si din restul Germaniei considera acest slogan ca fiind unul arogant. Este o eroare. As vrea sa risipim acest lucru aici. MIA SAN MIA inseamna ca noi ramanem impreuna, ne respectam valorile, suntem mandrii de succesele noastre si de modul de viata bavarez. Asta nu inseamna ca noi suntem deasupra altora.”
Dar iata ce a spus Rummenigge despre aceasta aniversare si nu numai:

“Sunt increzator ca, in ziua in care sarbatorim implinirea a 115 ani pentru clubul FC Bayern, acesta este extrem de solid si intr-o forma foarte apropiata de maximul posibil. S-a dezvoltat intr-un brand global, un produs de export prin excelenta. Astazi, orice convorbire despre Landul Bavariei in afara Germaniei va avea, fara doar si poate, trei subiecte in componenta ei : Oktoberfest, Castelul Neuschwanstein – si Bayern Munchen.

115 any de FC Bayern – o istorie impresionanta si plina de succes pe care o putem sarbatori cu mandrie. In plus, suntem mandri de felul in care acest club s-a implicat in probleme de natura sociala si de devotamentul aratat in a-i ajutat pe cei aflati la nevoie.

Nu de putine ori am fost intrebat daca suntem contemporani cu “pagina de aur” din cartea de istorie a acestei echipe. Insa pentru aceasta intrebare nu exista un raspuns. Sa vorbim in prezent despre cel mai bun FC Bayern al tuturor timpurilor ar fi o lipsa de respect fata de marile generatii din trecut. Cine ar putea sa sustina cu seriozitate ca joaca mai bine decat o echipa care i-ar avea in componenta pe Sepp Maier, Katsche Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer sau Gerd Muller? Cine ar avea nesabuinta sa faca aceasta comparatie ar iesi in pierdere.

Dar sunt de parere ca acesta este cel mai stabil FC Bayern al tuturor timpurilor. In ultimii ani am castigat toate titlurile posibile in fotbal. Avem o echipa extrem de buna din punct de vedere sportiv, dar in acelasi timp si placuta. Iar pe banca tehnica sta un antrenor pentru care marile cluburi ale lumii ne invidiaza – la fel de mult cat pentru situatia noastra financiara, pntru care am muncit din rasputeri atat economic cat si managerial pentru a o aduce la nivelul actual.

Si avem sansa sa jucam intr-un stadion lipsit de datorii, detinut chiar de acest club, si nu orice stadion! Este una din cele mai frumoase arene din intreaga lume. In ultimii ani, Allianz Arena a devenit o emblema(carte de vizita) pentru ceea ce inseamna FC Bayern: stadionul nostru, luminat in rosu – oricine vede aceasta imagine intelege fara intarziere cine joaca pe acest stadion. Aceasta situatie, toate aceste lucruri care se imbina in mod ideal impreuna, asemenea unor piese de puzzle, nu a mai existat in istoria de 115 ani a lui FC Bayern Munchen.

In acelasi timp, suntem constienti ca succesul inseamna stagnare. Trebuie progresam! Inca mai sunt cluburi la care ma uit cu foarte mult respect – in primul rand Real Madrid si FC Barcelona. Suntem in situatia in care trebuie sa ne masuram fortele cu ei intr-o intrecere la nivel global – atat pe teren, cat si in afara sa. Sa mentinem o balanta intre traditie si cultura pe de o parte si dezvoltarea de noi ramuri de afacere ramane principala noastra provocare. Astfel, FC Bayern trebuie sa continue sa incante oamenii din Munchen, dar si din Beijing (si nu numai).

Multumita calitatii staffului nostru, ne aflam intr-o pozitie foarte buna pentru a realiza acest obiectiv. FC Bayern are doua echipe fantastice – jucatorii, care ne reprezinta pe teren, dar si membrii staffului, care lucreaza zilnic pentru a asigura succesul si buna functionare a lucrurilor din spatele cortinelor. Avand aceste echipe, ne putem uita cu incredere la aniversarile de 120, respectiv 125 de ani ale clubului nostru”.
Pe data de 27 februarie 1900, 11 oameni au infiintat in Schwabing Café Gisela Bayern o echipa de fotbal…

MIA SAN MIA!

Distribuie pe:
9 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
9
0
Posteaza un comentariux
()
x