937215241-julius-hirsch-preis-schickeria-1bk4WdAef 01

Marti, la Gelsenkirchen, gruparea ultrasilor bavarezi „Schickeria” (renumita in toata lumea) a primit prestigiosul premiu „Julius Hirsch” 2014 din partea lui Wolfgang Niersbach, presedintele DFB.

Astfel, Federatia Germana de Fotbal a onorat pentru a 10-a oara (trofeul se acorda din 2005) angajamentul impotriva rasismului si a discriminarii in fotbal. Ultrasii bavarezi din gruparea „Schickeria” au fost implicati in mai multe campanii, inclusiv coregrafie pe Allianz Arena, in memoria lui Kurt Landauer. Dar cine este acesta?

Kurt Landauer a fost presedintele lui Bayern, cand aceasta a castigat primul sau campionat in Germania, in anul 1932. El a fost un evreu persecutat de nazisti, fiind deportat in 1933 in lagarul de concentrare Dachau si eliberat cateva luni mai tarziu. Pentru a scapa, el s-a refugiat in Elvetia, la Geneva si s-a intors la Munchen, dupa terminarea celui de-al doilea Razboi Mondial, in 1947. A fost presedintele lui Bayern de 4 ori. A ramas langa clubul sau de suflet pana in 1961, cand a murit. A fost un mare vizionar al fotbalului, cea mai importanta figura a fotbalului german in prima jumatate a secolului trecut.

Julius Hirsch (1892-1943) a fost un fotbalist german-evreu victima a nazistilor.

In aceasta seara, canalul ARD din Germania (ora 21.30) transmite filmul biografic: „Kurt Landauer – presedintele”.

sursa: TZ, fcbayern.de

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
Help us run this site…
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x