25 May 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern, criticată că are prea mulți spanioli. “E o campanie mizerabilă, noi vrem o Germanie deschisă lumii”

Venirea lui Josep Guardiola pe banca tehnică a lui Bayern Munchen a coincis cu un moment în care campioana Germaniei au demarat o campanie de transferuri agresivă, în urma căreia bavarezii au ajuns să aibă 5 spanioli în lot și alții în staff-ul antrenorului.

Guardiola l-a găsit acolo pe Javi Martinez, transferat în 2012, pe vremea lui Jupp Heynckes, când Bayern a plătit clauza de reziliere de 40 de milioane de euro pe care o avea în contract la Athletic Bilbao. Au urmat apoi, transferurile lui Thiago Alcantara (în 2013) și “tripleta” acestei veri: Xabi Alonso, Pepe Reina și Juan Bernat. Lor li se adaugă și polonezul Robert Lewandowski și marocanul Mehdi Benatia.

După aceste mutări, bavarezii au început să primească reproșuri și diverse atacuri din cauza orientării lor în ceea ce privește politica de transferuri. Președintele Karl-Heinz Rummenigge a încercat să le răspundă, publicând un articol în revista oficială a clubului, în care a pus la zid atitudinea potrivnică și a scris că Bayern încearcă să se distanțeze de rasism și de tot ceea ce înseamnă intoleranță, iar pentru asta merită respect, nu acuzele care i se aduc.

“Se reproşează o ‘înarmare spaniolă’ şi o ‘invazie spaniolă’. Sper că toţi suntem de acord că asemenea concepţii războinice nu au de-a face cu sportul. Această campanie mizerabilă este în contradicţie cu valori precum respect, toleranţă şi diversitate.

Toţi ne dorim o Germanie deschisă lumii, colorată şi variată. Totuşi, unele reacţii par să ne facă să înţelegem că unii nu au înţeles aceste lucruri.”, a scris Karl-Heinz Rummenigge, într-un articol publicat în revista oficială a lui Bayern Munchen.

“Bayern este mândru de campionii săi mondiali, dar în aceeaşi măsură şi de jucătorii străini. Ne distanţăm cu toată forţa de rasism şi vrem să ne fie arătat respect”, a adăugat oficialul clubului german.

sursa: digisport.ro

Distribuie pe:
6 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
6
0
Posteaza un comentariux
()
x