5 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Uli Hoeness a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

UPDATE: Uli Hoeness a fost condamnat de justiția din Germania la 3 ani și 6 luni de inchisoare cu executare. Procurorii ceruseră inițial o pedeapsă de 5 ani și 6 luni pentru oficialul lui Bayern. Șentința nu este însă definitivă, aceasta fiind prima instanță. 

Procuratura din Munchen a cerut o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru preşedintele clubului de fotbal FC Bayern, Uli Hoeness, pentru sustragerea de la plata impozitelor, evaziunea fiind evaluată la 27.200.000 de euro.

Procesul lui Hoeness a început cu un autodenunţ al conducătorului grupării bavareze, care a dezvăluit că a deţinut un cont într-o bancă elveţiană, prin intermediul căruia a realizat tranzacţii de devize şi speculaţii bursiere, ale căror câştiguri nu le-a declarat fiscului german.

În Germania, autodenunţul reprezintă o procedură juridică prin care cei care au comis fraude fiscale pot scăpa de urmărirea penală, în schimbul unei amenzi şi a achitării totale a datoriei, plus dobânda aferentă.

În cazul lui Hoeness, însă, fiscul şi procurorii au considerat că denunţul a fost incomplet şi, din acest motiv, a fost iniţiată o anchetă care a dus la deschiderea procesului fiscal la tribunalul Munchen. “Un autodenunţ trebuie să conţină cel puţin datele unei declaraţii de impozit, iar aici nu este cazul” a spus procurorul.

La începutul procesului, Procuratura a pornit de la o datorie fiscală de 3.500.000 de dolari, care între timp a devenit mult mai mare, ca urmare a unei declaraţii a lui Hoeness şi a estimărilor realizate de către fisc, în baza documentelor oferite de avocaţii preşedintelui lui Bayern. Avocaţii lui Hoeness susţin, însă, că totul a fost deja menţionat în autodenunţul iniţial, însă au putut fi estimate cu mai multă precizie ulterior.

Sentinţa tribunalului din Munchen în acest caz va putea fi atacată de cele două părţi prin recurs la o instanţă superioară.

sursa: digisport.ro

Distribuie pe:
14 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
14
0
Posteaza un comentariux
()
x