2 December 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

FC Bayern 2-0 Raja Casablanca

Bayern Munchen și-a completat anul perfect prin câștigarea Campionatului Mondial al Cluburilor, în finala căruia a trecut cu 2-0 de marocanii de la Raja Casablanca.

Doi brazilieni – Dante (7) și Thiago Alcantara (22) – au tranșat încă din prima repriză meciul în favoarea echipei antrenate de Josep Guardiola, pentru care acesta este al 16-lea trofeu din carieră. Catalanul i-a egalat, astfel, pe Carlos Bianchi și pe Sir Alex Ferguson, cu câte opt trofee majore la echipe de club. A fost, totodată, al treilea triumf al său în Campionatul Mondial al Cluburilor, performanță care îl pune și în această privință pe aceeași treaptă cu Bianchi. Totuși, este singurul care a făcut-o în actualul format.

Tripla istorică din 2013 a lui Bayern (campionatul, Cupa Germaniei și UEFA Champions League) a fost completată de câștigarea Supercupei Europei și a Campionatului Mondial al Cluburilor, ultimele două sub comanda lui Guardiola.

Bayern este prima echipă din Germania – și a șasea europeană – care triumfă în această competiție, în actualul format. A mai câștigat-o de două ori, pe când era denumită Cupa Intercontinentală (1975, 2001). Doar AC Milan are mai multe triumfuri în această întrecere – patru.

Franck Ribery a fost desemnat omul finalei. E al doilea francez care obține acest titlu, după Michel Platini, în 1985. Atunci, Juventus a câștigat finala cu Argentino Juniors la loviturile de departajare, după ce scorul fusese 2-2 în timpul regulamentar, cu un gol marcat de Platini din penalty.

sursa: digisport.ro

Distribuie pe:
11 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
11
0
Posteaza un comentariux