19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Karl-Heinz Rummenigge: “Bundesliga este intr-un progres continuu”

Bayern Munchen, echipa momentului, a pus la punct un plan prin care tinteste sa domine fotbalul in urmatorul deceniu! Folosindu-se de succesul fotbalistic si financiar, au pus la punct un plan international de marketing, promitand sa devina “locomotiva fotbalului german” in tentativa de a rivaliza Premier League si Primera Division in ceea ce priveste popularitatea la nivel global.

Presedintele lui Bayern, fostul international german Karl-Heinz Rummenigge, le-a spus celor de la Guardian ca respinge plangerile celor care spun ca forta de joc si puterea financiar a lui Bayern face ca Bundesliga sa nu mai fie atat de competitiva, spunand ca succesul clubului ar trebui vazut ca un mare beneficiu pentru intreg fotbalul german.

Desi critica modul in care sunt patronate echipele de club din Premier League, Rummenigge vrea ca Bayern sa imprumute modul prin care cluburile engleze au ajuns la un profil important in alte tari si au castiguri importante in turneele din pauzele competitionale.

“Bundesliga este intr-un progres continuu si se descurca bine dar Premier League ramane de departe pe primul loc in lume. Cluburile din Premier League fac o treaba fantastica la nivel international si trebuie sa le urmam exemplul. Asa ca, atunci cand vom porni aceasta initiativa, si celelalte cluburi din Bundesliga trebuie sa urmeze exemplul lui Bayern” spune Rummenigge, dezvaluind ca un nou birou din New York va fi deschis “in doar cateva saptamani”. De asemenea, un alt centru va fi deschis in China iar Bayern anticipeaza oportunitati uriase din punct de vedere comercial.

Rummenigge atrage atentia cu privire la diferenta colosala intre drepturile TV la nivel international pentru Premier League si Bundesliga – daca pentru 3 ani PL a vandut drepturile pentru 2,3 miliarde de lire, contractul pentru Bundesliga e de 70 de milioane de euro anual: “E evident ca Bundesliga, Bayern implicit, trebuie sa faca mai mult”.

Rummenigge a raspuns si la sugestia antrenorului de la Eintrach, Heribert Bruchhagen, cel care a spus ca echipele germane care joaca in Bundesliga ar trebui sa imparta banii in Bundesliga: “Oamenii se uita la noi ca fiind prea puternici la nivel national, dar noi ne uitam la nivel european si international si vedem ca trebuie sa ne impunem si mai mult si, la final, acest lucru va ajuta Bundesliga”.

Tripla istorica obtinuta anul trecut de Bayern, plus operatiunile comerciale facute inteligent, au dus la un venit record pentru Bayern in sezonul 2012/2013 de 433 de milioane de euro, cu aproape 130 de milioane mai mult decat urmatoarea in clasament, Borussia Dortmund. Bayern a castigat 150 de milioane de euro in urma veniturilor de pe urma meciurilor, 102 milioane de lire din sponsorizari si 44 de milioane din drepturi TV. Castigurile din Champions League au fost de 63 de milioane de euro.

Pep Guardiola, cel mai curtat antrenor dupa despartirea de Barcelona din 2012, este vazut ca fiind in centrul interesului pe care si-l doreste Bayern la nivel mondial si poate ajuta Bayern sa creasca popularitatea Bundesligii si veniturile de pe urma marketingului international: “Ne ofera o imagine importanta” a spus Rummenigge despre Guardiola: “In acest planuri pentru o noua divizie internationala, Pep are un rol principal. E probabil cel mai popular, cel mai important antrenor din lume”

Sursa: Sport.ro

Lasă un răspuns

28 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
28
0
Posteaza un comentariux