19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Karl-Heinz Rummenigge: “Bundesliga este intr-un progres continuu”

Bayern Munchen, echipa momentului, a pus la punct un plan prin care tinteste sa domine fotbalul in urmatorul deceniu! Folosindu-se de succesul fotbalistic si financiar, au pus la punct un plan international de marketing, promitand sa devina “locomotiva fotbalului german” in tentativa de a rivaliza Premier League si Primera Division in ceea ce priveste popularitatea la nivel global.

Presedintele lui Bayern, fostul international german Karl-Heinz Rummenigge, le-a spus celor de la Guardian ca respinge plangerile celor care spun ca forta de joc si puterea financiar a lui Bayern face ca Bundesliga sa nu mai fie atat de competitiva, spunand ca succesul clubului ar trebui vazut ca un mare beneficiu pentru intreg fotbalul german.

Desi critica modul in care sunt patronate echipele de club din Premier League, Rummenigge vrea ca Bayern sa imprumute modul prin care cluburile engleze au ajuns la un profil important in alte tari si au castiguri importante in turneele din pauzele competitionale.

“Bundesliga este intr-un progres continuu si se descurca bine dar Premier League ramane de departe pe primul loc in lume. Cluburile din Premier League fac o treaba fantastica la nivel international si trebuie sa le urmam exemplul. Asa ca, atunci cand vom porni aceasta initiativa, si celelalte cluburi din Bundesliga trebuie sa urmeze exemplul lui Bayern” spune Rummenigge, dezvaluind ca un nou birou din New York va fi deschis “in doar cateva saptamani”. De asemenea, un alt centru va fi deschis in China iar Bayern anticipeaza oportunitati uriase din punct de vedere comercial.

Rummenigge atrage atentia cu privire la diferenta colosala intre drepturile TV la nivel international pentru Premier League si Bundesliga – daca pentru 3 ani PL a vandut drepturile pentru 2,3 miliarde de lire, contractul pentru Bundesliga e de 70 de milioane de euro anual: “E evident ca Bundesliga, Bayern implicit, trebuie sa faca mai mult”.

Rummenigge a raspuns si la sugestia antrenorului de la Eintrach, Heribert Bruchhagen, cel care a spus ca echipele germane care joaca in Bundesliga ar trebui sa imparta banii in Bundesliga: “Oamenii se uita la noi ca fiind prea puternici la nivel national, dar noi ne uitam la nivel european si international si vedem ca trebuie sa ne impunem si mai mult si, la final, acest lucru va ajuta Bundesliga”.

Tripla istorica obtinuta anul trecut de Bayern, plus operatiunile comerciale facute inteligent, au dus la un venit record pentru Bayern in sezonul 2012/2013 de 433 de milioane de euro, cu aproape 130 de milioane mai mult decat urmatoarea in clasament, Borussia Dortmund. Bayern a castigat 150 de milioane de euro in urma veniturilor de pe urma meciurilor, 102 milioane de lire din sponsorizari si 44 de milioane din drepturi TV. Castigurile din Champions League au fost de 63 de milioane de euro.

Pep Guardiola, cel mai curtat antrenor dupa despartirea de Barcelona din 2012, este vazut ca fiind in centrul interesului pe care si-l doreste Bayern la nivel mondial si poate ajuta Bayern sa creasca popularitatea Bundesligii si veniturile de pe urma marketingului international: “Ne ofera o imagine importanta” a spus Rummenigge despre Guardiola: “In acest planuri pentru o noua divizie internationala, Pep are un rol principal. E probabil cel mai popular, cel mai important antrenor din lume”

Sursa: Sport.ro

28 thoughts on “Karl-Heinz Rummenigge: “Bundesliga este intr-un progres continuu”

  1. @LoanShark: Jerome Boateng este dreptaci la origine “toata ziua”. Dar asta, draga @LoanShark:
    , putea sa deduci din faptul ca abia dupa aducerea lui Dante se vorbea despre faptul ca Bayern ar fi singurul club mare cu doi stangaci ca fundasi centrali: Badstuber si Dante. Cand jucau pe centru Badstuber si Boateng, dc crezi ca nu s-a vorbit despre acest lucru? Dar nu ma crede pe mine, poftim dovada: http://www.soccerway.com/players/jerome-boateng/5917/

    Si nu-mi purta tu mie de grija. Nu fac pe politistul, pur si simplu impartasesc din cunostintele mele despre acest club. Daca ai fi mai atent ai putea invata cate ceva 😉 hai salut, si “nu-ti mai da cu stangul in dreptul”

  2. De acord. Si momentele grele dau masura suporterului adevarat. Nu prea aveam multi fani Bayern in cercul de prieteni si ma bucur ca pot schimba opinii cu voi. Daca stie cineva amanunte despre meciul amical cu Steaua, as fi recunoscator sa le aflu. Iar daca se merge organizat, as fi incantat sa particip.

  3. @Ribery Daca vrei scrie un comentariu daca nu vrei nu mai fa pe politistul pe aici ca vad ca iti dai cu stangu’n dreptu’ ca si Kroos,Boateng juca la City fundas stanga,defapt pentru asta a fost adus la City dar el poate juca pe ambele parti din cauza asta e considerat beidfüßig,e un lucru normal in timp inveti sa joci cu ambele picioare dar el la origine e stangaci toata ziua.

  4. @palcenina:eu nu cred ca un suporter adevarat isi poate schimba wechipa,in viata iti poti schimba masina,chiar sotia,dar echipa nu ai cum daca esti trup si suflet

  5. m86, nu cred ca remarcile tale merita vreun raspuns. Totusi, cei de pe aici tinem cu Bayern indiferent de rezultatele lor. In rest, numai bine. Nu doresc sa polemizez. Educatia primita in Banat imi impune sa nu plictisesc colegii mei fani Bayern cu discutii fara rost. Ti-am citit cu interes parerile, mai ales ca am inteles ca esti fost suporter Barca si nou fan Bayern. Ti-am scris ce cred eu si vad ca ai perceput asta ca un atac. Nu e cazul, o consideram un schimb de opinii si atat. Probabil nu am eu experienta forumurilor.
    Cat despre vanatoare, respect opinia fiecaruia legata de fenomen.

  6. @m86-nu e normal ce spui u in legatura cu varsta ca terbuie sa nu fi asa inflacarat,nu te forteaza nimeni sa tii cu o anumita echipa.Daca esti suporter adevarat,esti trup si suflet pana mori,indiferent prin ce moment trece echipa,iar referitor la meciul cu City,a fost un meci slab mai ales partea a 2-a dar asta nu inseamna ca este o echipa plictisita,era un meci fara miza prea mare,dupa cele 2 goluri ne-am relaxat zic eu ceea ce nu-i normal dar uite ca se mai inatmpla.Uita-te si u la parcursul nostru din acest an,am pierdut primul meci pt ca abia venise Pep si am mai pierdut un meci care practic nu avea mare importanta in rest parcurs ireprosabil,forta Bayern

  7. foarte sentimental.. Da’ nu ramane cum am stabilit?Te-am rugat sa pui si tu niste poze cu unele din animale kill-arite de tine si Stoicikov pe la partidele voastre de vanatoare,ca sa demonstrezi lumii intregi ce vanator iscusit si desavarsit avem onoarea noi,fraierii care nu obisnuim sa avem fantezii despre vanat,sa se afle pe-aici..

  8. @m86: Unele observatii foarte pertinente. Altele poate un pic exagerate. Dante si Boateng – evident si pentru orbii in fotbal. Sa speram ca revine in Badstuber bun. Sau e bai mare!
    Ribery – nu uitati ca vine dupa accidentare si este intr-adevar putin marcat de Balon. Pe care il merita in mod cert. Comparatia cu golurile lui Ronaldo nu este cea mai reusita in primul rand datorita rolurilor diferite. Ii putem ierta egoismul temporar si sunt convins la CM al cluburilor va juca alceva. In meciul lui slab a avut totusi o prima repriza la care multi viseaza.
    Muller – cred ca intrebarea este o gluma. Este un jucator extraordinar, Barca poate depune marturie. Are meciuri mai slabe, dar merita.
    Thiago – perfect de acord. Deocamdata. Foarte rar Bayern a dat bani multi pe petarde. Pep l-a cerut in mod expres si am incredere in el. Cred ca Thiago se da Mai fotbalist decat este in momentul de fata. Cu asa joc nu poti fi creierul lui Bayern. Sper sa realizeze asta, sau sa plece.
    Mandzukic – l-a scos din echipa pe Gomez si a fost cerut de Jupp. Ma bucura prezenta lui in echipa, pt ca nu sunt adeptul formulei fara atacant clasic. Si o sa mai dea goluri.
    Gotze – s-a cam incadrat in echipa si cred ca plate face diferenta.
    Comparatia cu criza Barcei e in pic fortata. Ea a avut o perioada, aici vorbim deocamdata de un singur meci. Sa speram ca nu vom ajunge in situatia ei. Am incredere in Pep si conducere si consider esecul o intamplare. Vorbim de echipa care a batut Barca cu 7-0.
    In final, cum orice suporter este un antrenor, am si eu formula favorita din lotul pe care il avem:
    Neuer – Alaba, Dante, Boateng, Lahm – Schweinsteiger – Ribery, Kroos, Muller, Robben – Mandzukic.
    Sentimental?

  9. la nivelul asta nu mai conteaza daca esti dreptaci sau stangaci,aici trebuie sa fi spirt dar fundasii nostri nu au fost asa aseara,dar e bn ca a fost aseara si nu intr-un meci decisiv,forta Bayern

  10. Eu am atras atentia cu o zi inainte de meciul cu City, ca punctul slab al lui Bayern este centrul apararii si din pacate nu m-am inselat. Ganditi-va ce-am face sa fim in locul Borussiei Dortmund cu atatea accidentari in aparare, am fi terminati, ca nu prea avem solutii. Este foarte bine ca am castigat grupa. Forta Bayern!

  11. Atatea centrari nu am mai vazut in era Guardiola,dai 30 de centrari pentru un singur jucator intre 4:)cand l-a schimbat pe Mandzukic am fost sigur ca nu mai marcam,trebuia jucat Piza in locul lui,dupa cum se juca chiar m-am gandit daca nu e blat pentru totul a fost prea ciudat,a gandit bine intrarea lui Marti dar trebuia schimbat Thiago si dupa il bagai pe Shaq in locul lui Goetze sau in acelasi timp faceai 2 schimbari,parerea mea.

  12. Din primul minut pana in ultimul am fost morti,Ribery cred eu e cam obosit dar nu inteleg de ce am jucat atat de previzibil,pur si simplu la 2-0 asteptam sa marcheze City pentru ca nu mai puteam zici ca eram hipnotizati,am avut o faza(pasa lui Dante) si am dat doua goluri,pe mine ma omoara cand vad ca fundasii centrali sunt stangaci chestia asta era sa ne coste scump si ne v-a costa candva,la golul 3 Boateng incearca sa respinga cu stangul bineinteles nu cu dreptul pentru ca nu il are,dupa cum am vazut eu am jucat in 10 oameni pentru ca Thiago a fost pe langa ieri,cand e mingea la el zici ca e pe slow meciul,pase doar la fundasi si la portar,cateodata mai pasa si cu Kroos,nu l-am inteles nici pe antrenorul celor de la City,trebuia sa bage un atacant sa marcheze inca un gol pe Aguero de exemplu pentru ca asa e doar o victorie in van un amical daca intra si Aguero cred ca sigur ne mai dadeau inca unul,asta e unul din meciurile in care statistica nu isi are rostul.

  13. aseara am avut apararea vraiste,nici nu stiu care a fost mai slab,Boateng sau Dante,greseli de liga a 2-a.Penalty absolut inconstient,Boateng da pe langa minge,si la primul gol a fost visator.In tot ce a fost aseara se poate sa fie si ceva bun,ceva care sa-i trezeasca la realitate pt ca un astfel de joc nu0ti aduce nimik,forta Bayern si tind sa cred ca aceasta infrangere e bine venita deoarece a venit intr0un meci fara miza,forta Bayern

  14. Eu obisnuiam sa fiu un mare fan fc barcelona pana in decembrie 2010,cand actualul presedinte a decis sa puna sponsor pe tricou pt prima data de la infiintare,din 1899.Atunci mi-am dat seama ca pt cei implicati totul e doar un business,pe ei ii doare fix in cur de “culori,istorie,traditii” si alte asemenea bazaconii la care unii fani tin asa de mult,ca e o mare prostie sa ajungi sa pui atat de mare pret pe lucruri/hobby-uri precum fotbalul sau alte sporturi.. Consider ca oamenii ar trebui sa aiba lucruri mult mai importante de facut in viata decat sa sufere pt o anumita echipa de fotbal sau alta.Depinde si de varsta treaba asta,ca asa si eu eram mare microbist prin adolescenta,dar sa ajungi la o anumita varsta,sa zic un 20 si ceva de ani,25-30 de ani si sa fii atat inflacarat pt orice echipa de fotbal..mi se pare neverosimil de patetic si ridicol si absurd!Ce pretentii sa ai de la analfabetii astia cu cefele late care fac parte din galeriile de fotbal ale echipelor,dar acesti oameni in general sunt niste distrusi,n-ai ce sa le ceri.. Dar pt un om matur si cu capul pe umeri ar fi foarte trist sa ajungi sa nu mai poti de grija unei echipe,oricare ar fi ea..

    Asa ca pornesc de aici:oamenii n-ar trebui sa puna prea mare pret pe fotbal,televizor,internet,ar trebui ca altele sa conteze in viata(precum familia,cariera,educatia,chestii de genul asta..).

    Referitor la meciul din seara asta.. Am inceput sa urmaresc putin pe Bayern incepand cu acest sezon pt ca a venit Pep ca antrenor.Doar meciurile mai importante le vad,cum sunt astea din CL,sau din campionat cu Dortmund,Leverkusen,Schalke si inca unele.. Ei,Bayern in seara asta mi-a adus aminte de ultimele meciuri din era lui Pep la Barcelona,cand echipa nu mai juca nimic si era foarte previzibila,se faceau greseli incredibile.. Imi aduc aminte ca la un moment dat,in ultimul an al lui Pep,parca,Barcelona a avut o serie neagra,nu mai castiga in deplasare.. Au facut atunci niste meciuri absolut penibile,nu isi creau ocazii,nu le iesea nimic jucatorilor,exact cum a jucat Bayern in seara asta.Meciul din seara asta mi-a adus aminte de o infrangere in deplasare la Osasuna a Barcelonei,tot cu 3-2,decat ca atunci nu a pierdut de la 0-2,au condus aia tot timpul.In rest,la fel:cum a jucat Ribery azi a jucat Iniesta atunci,pierdea mingi incercand sa treaca de adversari la marginea careului si nu obtinea decat multe cornere sau out-uri din care bineinteles ca nu iesea nimic,pase intre fundasii centrali,iar Dani Alves era Alaba de azi:orice centrare a lui se lovea de primul adversar,iar in rarele situatii cand nu se intampla asa,centrarea lui iesea in out de poarta pe undeva prin tribuna.Si bineinteles ca pasele lui se duceau aproape numai catre Messi,care era imediat inconjurat de 3-4 jucatori adversi si pierdea mingea – cu alte cuvinte jocul era PREVIZIBIL si FOARTE PLICTISITOR,lipsit de reusite in fata portii.Macar situatii periculoase sa fi creat in fata portii,dar nimic.. Iar pt Barcelona cornerele sau loviturile libere mai bine nu se acordau,ca oricum nu creau absolut niciun pericol pt adversari,la fel ca Bayern azi,nu iesea nimic din ele.Jur,parca am vazut unul din meciurile alea penibile ale Barcelonei de atunci din nou..

    Dupa golul de 3-2 al lui City nu m-am mai uitat la meci ca nu-mi place atunci cand o echipa ca Bayern(sau Barcelona) e atat de “plictisita”,pur si simplu jucatorii pareau ca n-au chef de fotbal.. Si e pacat ca se intampla asa ceva la cluburi profesioniste,macar ar trebui sa se gandeasca ca oamenii aia din tribune au dat bani ca sa-si ocupe locul pe scaune,asadar din respect pt ei ar trebui sa-si dea silinta sa-si faca meseria cat de cat bine.. Si cu atat mai inexplicabil cu cat la 2-0 ma gandeam ca Bayern o sa faca scor cu MC,iar dup-aia sa evoluezi in halul asta?!?Absolut incredibil.. Nu-i vorba,fiecare echipa face si meciuri din cand in cand,da’ totusi.. Cum zicea Pep cand era la barcelona: “un meci poti sa-l castigi,sa faci egal,sau sa-l pierzi,ce-i important e ca de fiecare data sa depui tot efortul pt a juca cat mai bine,pt a incerca sa castigi meciul”.Iar azi nu s-a intamplat asta,n-am vazut determinare deloc din partea lui Bayern..

    Iar cateva umile concluzii generale despre jucatori sunt astea:
    – nu inteleg ce naiba cauta Thiago la Bayern!Adica..asta era rezerva la BArcelona..Bayern a castigat anul trecut cu 7-0 dubla mansa cu Barcelona..iar acum vad ca acest jucator care tot timpul a fost rezerva la barcelona acum e titular la Bayern..WTF?Niciodata nu mi-a placut de asta!Pierde usor mingea,da o gramada de pase gresite,nu prea are viziune.. Dar cu toate astea Bayern a mai dat si 25 de milioane pe rezerva asta – absolut incredibil!Imi aduc aminte ca anul trecut,in cupa spaniei,nu s-a informat cand a dat o pasa in spate catre portar,iar in spatele lui era atacantul advers,care a interceptat-o si a marcat un gol din ala prostesc,ca-n curtea scolii..
    – nu prea inteleg nici ce cauta Mandzukic la Bayern,poate ma lamuriti voi,fanii lui Bayern.. E mult prea lent,pierde multe mingii,nu tine de minge.. Incredibil cum ati reusit tripla anul trecut cu un astfel de atacant,care nu cred ca are valoare de Bayern.El are nevoie sa-i pui mingea in fata portii exact la fix,da goluri din alea cum a fost cel din meciul de campionat de la Bremen,castigat cu 7-0,cand practic a impins mingea in poarta..
    – nu prea inteleg ce cauta Muller la Bayern,poate ma lamuriti voi.. La fel ca Mandzukic,e lent,nu tine de minge,o pierde usor.. Au executii,ok,dar.. L-am vazut in multe meciuri,de exemplu in cel cu Dortmund,cred,cand a ratat cu capul din 6 metri cu poarta goala..si a mai ratat inca vreo doua ocazii clare tot atunci in prima repriza.. Mi se pare genul de jucator care are nevoie de 3-4 ocazii clare ca sa dea un gol..
    – Dante si Boateng..sunt dezastruosi amandoi!Lenti,greoi.. Eu stiu ca de obicei nu se joaca cu 2 fundasi centrali de acelais profil,de preferat e ca unul sa fie mai inalt si bine facut,iar celalat sa aiba viteza,astfel incat sa se completeze reciproc.. Ei mi se par ca sunt fundasi de acelasi tip,sunt amandoi bine facuti,dar mult prea lenti si destul de rudimentari d.p.pd.v. tehnic,vezi luftul lui Boateng la golul 3(bine ca nu si-a rupt piciorul atunci) sau gafa lui Dante din final,cand era sa faca Negredo 4-2 si sa treaca Man C pe primul loc..
    – Ribery de mult prea multe ori nu reuseste sa-si depaseasca “adversarul din marginea careului”,vorba lui Ribery7,si e deposedat de minge.Asta cand nu se tavaleste pe jos,exagerand contactul fizic,sau cand nu obtine celebrele cornere sau lovituri libere din care nu se obtine nimic.. Ar fi culmea sa castige el balonul de aur,pai cred ca el n-a dat in toata cariera lui cate goluri a dat Ronaldo numai in anul asta.. Dar blasfemie mai mare decat cu Cannavaro in 2006 nu poate sa existe!Atunci a fost bataie de joc,cum naiba sa castige primitivul ala balonul atunci?!?Ar fi ca si cum l-ar castiga Pepe anul asta..

    De urat v-as mai ura,da’..poate altcandva!(n-am gasit o alta rima mai buna..)
    Hai,traiasca!”MIA SAN MIA”,da’ sa speram ca nu va ajunge si Bayern in curand sa aiba un joc la fel de previzibil si plictisitor cum a avut Barcelona in ultimul an lui Pep acolo.. Ar fi foarte trist si chiar patetic.. De cat mai putine meciuri ca cel de ieri cu ManC va doresc sa aveti parte!Macar acum Bayern utilizeaza pase lungi,imaginati-va ca in 4 ani cu Pep la barcelona astea aproape ca n-au existat!Varful iceberg-ului a fost meciul cu chelsea din semifinala CL,cand barcelona trebuia sa inscrie un gol sa se califice,au avut o repriza intreaga sa o faca + un om mai mult pe teren,iar ei au ales sa plimbe toata repriza mingea ca la handbal pe semicerc,din flancul stang catre cel drept si invers,cu “Iniesta de mi poola” in rol de dirijor principal – cred ca a dat sub 20 de goluri in toata cariera lui in total,deci e mai ineficient chiar decat Ribery,care si el e foarte ineficient..iar “marele” Messi,la cei 1.60 ai lui,taman atunci s-a gandit sa traga tare si pe centru de la 11 metri si..a dat-o-n bara..cand ma gandesc ca am fost aproape sa devin soci la barcelona,deci sa-mi distrug sanatatea enervandu-ma cu acest joc stupid.. Azi castigi – bucurie moderata;maine pierzi – INMORMANTARE!Macar cei implicati,jucatori,antrenori si conducatori,castiga foarte multi bani in tot acest timp,in timp ce fanii doar isi fac nervi si suparari – multi mor de atacuri de cord suferind pt “echipa mult iubita”,cunosc personal un caz al tatalui unui fost amic de-al meu care a murit de atac de cord in timpul unui meci.. Cum am zis la inceput,oamenii normali au alte treburi mai importante in viata decat sa sufere prea mult din cauza “echipei preferate”..
    “stupid fucking game!”,vorba lui Furio din “The Sopranos”,ma rog,el se refera la golf acolo,dar orice sport se incadreaza la fel de perfect in cadrul acestei expresii,zic eu.
    “allah akbaaar!!!”

  15. Daca te referi la meciul cu City, incerc sa te lamuresc eu:
    Incepem bine, in forta, 2-0
    Apoi, relaxare totala, pase intre fundasii centrali, Kroos, Neuer. Posesie sterpa, nula, “catalana”…bataie de joc, 2-1.
    Apoi, DANTE. Chiar am spus recent ca Dante e punctul slab al apararii si implicit al echipei: din punct de vedere fizic sta foarte bine, dar disciplinar are enorm de multe probleme. Isi asuma responsabilitati, dupa cum am spus si atunci, si iata, da pasa de 35m pt golul de 1-0. Bravo lui. Apoi face penalti, din nou, cum am zis. Apoooi, ca sa fie complet si sa aprobe tot ceea ce am zis, se mai si complica inutil. Era sa fie 4-2. Dante primeste o pasa simpla si ce face…asteapta adversarul si pierde inevitabil mingea, rezultand o ocazie extrem de periculoasa. Si in general se complica, primeste mingea si asteapta adversarul sa faca pressing, apoi da pasa de obicei la portar, insa la pachet cu mingea vine si atacantul advers care face presing, rezultand o situatie riscanta. Dante scapa bine merci, da pasa mai departe si aia a fost, el si-a facut treaba, nu a pierdut mingea. Lui Neuer insa ii tremura chilotii, pt ca Dante nu poate sa joace eficient, el trb sa iasa in evidenta…ca de…
    Din pacate in seara asta si Boateng s-a gasit sa greseasca. Extrem de grav chiar…la golul de 3-2 nu am inteles cum a reusit.
    De aici a venit esecul.

    Insa faptul ca nu a venit victoria e rezultatul a 4 factori:
    Ribery: clar afectat de cursa pentru balonul de aur, cere mingea tot timpul devenind previzibil, si ia multe actiuni pe cont propriu. In consecinta, nimic nu-i iese. Patrunde in marginea careului, incearca sa centreze sau sa fenteze, iar in 60% din cazuri pierde mingea, in 40% scoate corner sau out, dar asta cand nu se tavaleste pe jos.
    De unde rezulta al 2-lea factor negativ: fazele fixe. Praf si pulbere… din vreo 10 cornere, unul nu a fost periculos. Loviturile libere la fel. Sezonul trecut ne mai reveniseram, mai inscriam un gol din 10-15 cornere…
    Alaba: Fiecare pasa plecata de la el il cauta pe Ribery(dar aici e vina lui francezului mai mult si a sistemului de joc), dar cel mai grav e ca 85% din centrarile lui lovesc primul adversar care ii iese in cale! Eu inteleg ca se intampla o data, de 3, hai de 5 ori, dar nu de 10… te mai inveti minte, mai faci o fenta, mai ridici mingea putin, faci ceva…
    Si 4: sistemul de joc. Pase intre fundasii centrali, kroos, neuer, iar apoi degajare, Mandzukic deviaza dupa un duel aerian pentru Ribery sau Alaba iar cei 2 combina pana pierd posesia sau pana obtin un out sau un corner. Din nou: previzibil! Si foarte foarte plictisitor, dar asta nu ar conta daca ar fi eficient. In general a fost, deci exista circumstante atenuante.

    Mai sunt si alte puncte negative: Mandzukic nu are viteza, nu e capabil sa tina de minge, Muller nu s-a vazut, Martinez nu mai e eficient absolut deloc, Shaqiri saracul a fost lasat sa putrezeasca pe banca si acuma la nevoie l-a aruncat in cusca cu lei: pe un post relativ necunoscut, de atacant, si impotriva lui Manchester City la 3-2.

    In principiu cred ca a fost un caz izolat. Dar concluzia numarul unu e ca Dante trebuie inlocuit, apoi Mandzukic(Lewandowski ar creste mult nivelul echipei), trebuie facut ceva cu cele jdemii de faze fixe, macar un gol pe meci, sau hai 2 faze periculoase, ca devine jenant. Si nu in ultimul rand, sistemul trebuie verticalizat…pase intre fundasi…asa si? Cu ce ne ajuta?

  16. Joaca Lahm fundas dreapta! In sfarsit! Asteptarile mi-au fost rasplatite :)), speram ca atunci cand se vor intoarce Schweini sau Alcantara, Lahm sa revina pe postul lui natural.

  17. Ca de fiecare data, sefii gandesc bine. Intr-adevar, un transfer bomba ar vinde tricouri in China, far la noi trebuie sa puna si umarul. Ne permitem orice jucator, iar eu am incredere in tandemul Pep-conducere.

  18. @alexandrul: Parerea mea intocmai. Un campionat puternic se cunoaste atunci cand echipele mici incearca sa puna probleme, sa preseze, sa se bata pentru fiecare minge si sa compenseze prin efort fizic diferenta de talent, si nu intra resemnate ca vor pierde si cu planul de a nu lua mai mult de 3 goluri.

  19. GOTZE CA SA CASTIGE TREBUIE SA MARCHEZE CAT MESSI,DAR IN GERMANIA NU ESTE FOTBALUL DIN SPANIA,LA EI E UN FOTBAL BOEM SA ZIC ASA,PAI AIA AU TIMP SA PREIA MINGEA SI SE MAI GANDESC PUTIN PANA SA FIE ATACAT DE Adversar,in germania ca si in anglia se joaca mult mai tare si mai in viteza,ai timp mazim 2 sec sa gandesti faza

  20. Cat despre articol, cifre impresionante pentru Bayern pe care majoritatea dintre membrii acestui site le cunosteam de la fcdm3.

    In opinia mea, urmatorul pas este sa aducem un jucator “care sa se vanda”, sa participe an de an la lupta pentru Balonul de aur, si, de ce nu, pentru Gheata de Aur. Ribery din pacate “nu se vinde”, multi considerand ca nu merita premiul individual suprem.
    Gotze, este cel mai aproape de acest tip de jucator in momentul de fata. Iar daca nici el nu va reusi, atunci ar trebui sa investim o suma mare in aducerea unui jucator precum Bale, Ronaldo(el e prea batran deja dar e un exemplu), etc, care sa stranga 40 de mii de likeuri pe pagina de facebook a Champions League, in conditiile in care media pentru celelalte articole postate este de 10-15 mii.

  21. Din nou, spre surpriza si satisfactia mea, cei de la sport.ro au produs un articol pertinent.

    Alte stiri:
    Manchester City doreste sa puna capat odata si pentru totdeauna problemelor cu portarii, fiind dispusa, se pare, sa ofere 50 mil de Euro pentru serviciile lui Manuel Neuer. Pep Gardiola a spulberat insa orice urma de indoiala, asigurandu-i pe fanii lui Bayern ca Neuer, unul din cei mai buni oameni ai sai, nu pleaca nicaieri.

    Mario Mandzukic este unul din cei 15 jucatori care se bat pentru cele 3 locuri disponibile atacantilor in “Cel mai bun XI” al sezonului trecut. Desi a inscris goluri importante care au ajutat echipa in cursa catre cele 5 trofee castigate: Champions League, Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei si Supercupa Europei, deschizand scorul chiar pe Wembley in finala Champions League, el nu este cotat cu sanse substantiale pentru a fi ales unul din cei mai buni 3 oameni de gol. Alti jucatori nominalizati sunt: Aguero, Balotelli, Lewandowski, Ibrahimovic, Cavani, Van Persie, Rooney, Didier Drogba, Neymar, Falcao si bineinteles Ronaldo si Messi.

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version