18 January 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Si tu, Thiago?

Bayern Munchen l-a achizitionat pe mijlocasul Thiago Alcantara in schimbul sumei de 25 de milioane de euro. Era nevoie de el? Momentan dezbatem, curand ne lamurim.

Cu cinci jucatori de mare calitate in spatele varfului si doar trei posturi disponibile, Ribery, Muller, Robben, Kroos si Shaqiri au luptat pentru un post de titular in sezonul trecut. Primii trei sunt acum nominalizati la premiul UEFA Best Player, un premiu acordat celui mai bun fotbalist din Europa in sezonul anterior.

La inchidere, Schweinsteiger si Javi Martinez au fost aproape de perfectiune in multe meciuri si au un mare merit pentru posesia ridicata a bavarezilor si putinele ocazii create de adversari. De asemenea, Luis Gustavo a evoluat foarte bine cand a fost nevoie de el. Si de aici, Bayern da un candidat, pe Schweinsteiger. Deci, din zece nominalizati, patru vin din mijlocul campioanei Europei.

In a doua jumatate a lui aprilie, transferul lui Mario Gotze la Bayern era anuntat. E unul dintre cei mai promitatori pusti ai Germaniei si ai lumii, au platit 40 de milioane de euro pentru el, nu poate fi tinut pe banca. Totusi, unde joaca?, se intrebau multi. Se vorbea despre o plecare a lui Robben. Nici vorba. Pep il considera “un cadou”.

Asadar, 3 la inchidere, 6 in spatele varfului, 5 posturi disponibile. Grea spre foarte grea alegere. Cel putin pentru privitori. Pep nu era hotarat. Asa ca l-a mai luat si pe Thiago, justificand ca italiano-spaniolul “poate juca numar 6, numar 7, numar 8, numar 10 sau numar 11. Gotze e un super, super jucator, dar am nevoie de Alcantara”. Acum sunt 10 jucatori pe 5 posturi. Poate 6 posturi in conditiile in care unul dintre Muller si Gotze va juca 9 fals.

Cum va reusi Pep sa ii impace pe toti? Era greu si fara Thiago, acum poate fi deja problematic. Mathias Sammer spune ca acest transfer aduce cu el si “decizii grele”. Conform echipei probabile, trei dintre cei sase jucatori din fata apararii vor fi schimbati. Javi Martinez, cel mai bun jucator “la rupere” din sezonul trecut, e sacrificat si adus in linia defensiva, facandu-i loc lui Thiago. Kroos ar juca in locul lui Muller, Gotze va fi 9 fals in locul atacantului clasic, Mandzukic, iar Robben va fi din nou asul din maneca, gata sa ia locul unui jucator iesit din forma sau unui indisponibil. Nu suna deloc rau. Dar sunt benefice atatea schimbari intr-o echipa atat de performanta?

Articol scris de: Ionut Bradean

Distribuie pe:
80 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
80
0
Posteaza un comentariux
()
x