15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Mario Gomez la Fiorentina

Mario Gomez parcurge drumul invers făcut, la vremea lui, de Luca Toni. De la Bayern la Fiorentina.

Atacantul bavarezilor va ajunge la gruparea viola, după ce Bayern şi-a redus pretenţiile, acceptând o ofertă de doar 16 milioane de euro acum, plus alte patru milioane în “variabile”, plătibili în următorii patru ani. În total, deci, 20 de milioane de euro pentru atacantul de 27 de ani.

Potrivit BILD, Gomez va semna un contract pe patru sezoane, până în 2017, cu formaţia din Serie A. Publicaţia germană explică şi de ce a lipsit atacantul de la ultimele meciuri de pregătire ale bavarezilor. Oficial, pentru o “lovitură la picior”. De fapt, pentru că era menajat, pentru a nu periclita tranzacţia.

20 de milioane de euro pentru al treilea cel mai prolific atacant al Ligii Campionilor ultimilor trei ani

Transferul nu a fost lipsit de peripeţii. Bayern nu a vrut să lase din preţ sub 20 de milioane de euro, în timp ce Fiorentina nu oferea mai mult de 15 milioane. În cele din urmă, s-a ajuns la soluţia de compromis: 16 milioane de euro acum, alte patru pe parcursul următorilor patru ani.

Mario Gomez, internaţional cu naţionala Germaniei, a ajuns la Bayern în 2009, pentru 30 de milioane de euro, de la VfB Stuttgart.

În ultimii trei ani, doar doi jucători au marcat mai multe goluri decât Mario Gomez (22 de goluri) în Liga Campionilor. Aceştia sunt Leo Messi (34) şi Cristiano Ronaldo (28).

sursa: digisport.ro

Lasă un răspuns

18 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
18
0
Posteaza un comentariux