13 August 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Guardiola: “Sper să înceapă o eră de care să fim cu toţii mîndri”

Josep Guardiola a fost prezentat oficial la Bayern şi a susţinut prima conferinţă de presă. Pep s-a pregătit îndelung pentru această primă apariţie în faţa presei nemţeşti şi meditaţiile intensive de limba germană au dat roade. Catalanul a impresionat asistenţa dialogînd perfect în germană cu oficialii clubului, dar şi cu reprezentanţii mass-media.

“Pentru mine este un dar să pot fi aici. E ceva special că Bayern s-a interesat de mine. Perioada petrecută la Barcelona a fost minunată, dar aveam nevoie de o nouă provocare şi Bayern mi-a dat această posibilitate. Sînt pregătit pentru a da tot ce am mai bun.

Sper să înceapă o eră de care să fim cu toţii mîndri. Îmi place jocul lui Bayern, iubesc fotbalul. Ca antrenor trebuie să convieţuieşti cu presiunea ridicată. Mi-e foarte clar, sînt conştient de ce mă aşteaptă şi accept această mare provocare.

Preiau frîiele unei echipe care anul trecut a făcut lucruri extraordinare, a cîştigat atîtea trofee. Ştiu ce mă aşteaptă, trebuie să jucăm bine mereu şi să cîştigăm mereu.

Nu ştiu ce voi simţi cînd voi înfrunta Barça în primul meci al meu la Bayern, amicalul programat pentru această vară. Va fi cu siguranţă o întîlnire specială. Dar acum sînt la Bayern, ce am făcut la Barça a trecut. Sînt sigur că va fi un foarte bun meci de pregătire, apoi urmează Supercupa contra lui Dortmund. Cunosc bine Bundesliga, e un campionat foarte puternic, competitiv”.

Directorul executiv al lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, a declarat: “Am muncit mult pentru a-l aduce pe Guardiola. Lui Pep îi plăcea filozofia noastră, echipa noastră. Era o mare provocare să încercăm să-l aducem. E o poveste minunată pentru Bayern Munchen şi pentru fotbalul german. Sînt fericit, mă bucur pentru că echipa noastră a reuşit să-l angajeze pe Guardiola. Sîntem foarte mîndri de asta. Sînt convins că va urma o altă perioadă magnifică. Barça continuă să fie nr. 1 în topul FIFA şi datorită lui Guardiola. Ne bucurăm că putem lucra împreună. Sînt foarte curios să văd cum va lucra”

Preşedintele lui Bayern, Uli Hoeness, a spus: “M-am întîlnit cu Pep acasă la el, aproape de Central Park, în New York, şi în doar 5 minute mi-am dat seama că totul va fi OK.

Acum sîntem în top, pe cea mai înaltă culme, dar e foarte greu să te menţii. Guardiola e antrenorul ideal pentru această misiune”

Distribuie pe:
20 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
20
0
Posteaza un comentariux