15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Neuer – interviu in BILD

Doar 18 goluri in acest sezon – un record absolut in istoria Bundesligii! In Liga Campionilor si finala Cupei a avut cateva parade foarte eficiente pentru Bayern.
El este unul din eroii Bavariei pentru castigarea Triplei istorice.

NEUER1

BILD: In ambele finale ai avut mai mult de aparat ca in tot sezonul. Cum vezi rolul tau?
Neuer: Am fost constient de faptul ca jocurile mele vor veni. De multe ori parea ca am fost in somaj partial in jocurile din liga, chiar daca am incercat intotdeauna sa ma implic. Treaba mea a fost atunci sa conduc oamenii din fata si sa ajuta echipa in acest fel.
BILD: Ai jucat sezonul cu o pereche de manusi?
Neuer: O pereche de manusi e mai mult de suficient pentru doua jocuri. Apar o multime de fisuri in cauciucul din interiorul lor. Apoi le dau fanilor ca suvenir.
BILD: Te-ai plictisit la jocuri?
Neuer: Oh, nu! Am fost in fiecare joc atent de la inceput pana la sfarsit. In primul rand imi impune profesionalismul, altfel se poate intampla oricand ceva. Daca as fi fost ca un turist in piata se putea termina prost. Nu este niciodata plictisitor pentru mine. Jucam un fotbal foarte atractiv iar eu pot admira de aproape. Fanii de pe stadion, de asemenea, nu sunt plictisitori.
BILD: Ai avut un moment cand ai facut pase cu un coechipier pentru a te tine incalzit.
Neuer: Ei bine, pot sa explic asta pentru ca ar putea fi interpretata ca aroganta. Nu este asa. Din timp in timp simt nevoia sa am mingea in maini. Nu este usor sa nu prea atingi mingea 70 de minute. (Scena de mai jos a fost surprinsa in min. 70 la meciul Bayern – Schalke 4:0, timp in care Neuer facea pase cu Muller in timpul meciului – n.m.)

NEUER2

BILD: Ce moment a fost cel mai emotionant in acest sezon unic?
Neuer: Desigur au existat momente frumoase, deosebite. In meciul de pe 6 aprilie cu Frankfurt, cand am devenit campioni matematic (Neuer a fost campion al Germaniei pt. prima data – n.m.), mi se facuse pielea de gaina!
BILD: Ai realizat tripla istorica la 27 de ani. Esti cel mai bun portar din lume?
Neuer: Eu nu sunt fanul clasamentelor. Acestea sunt pentru tenis sau tenis de masa. Fotbalul este un joc de echipa si toata echipa, in ansamblu, trebuie evauata.
BILD: Faptul ca ai realizat aceasta tripla confirma faptul ca nu te vei transfera in strainatate?
Neuer: Da, asa e.
BILD: Joaca strainatatea vreun rol in cariera ta viitoare?
Neuer: In momentul de fata n-am de gand sa plec de la Bayern. O astfel de armonie si respect reciproc nu am mai vazut la vreo echipa. Sunt fericit ca fac parte din aceasta echipa. Dar nu pot prevedea ce se intampla in viitor. In sport nu se stie cand apare un moment si trebuie sa experimentezi o noua provocare.
BILD: Fostul tau club, Schalke 04, ti-a multumit? A castigat bani dupa ce ai castigat tu Liga Campionilor (conform unei clauze din contract – n.m.) ?
Neuer: Nu, binenteles ca nu. Si de ce s-o faca? Acest lucru e o problema de afaceri si este strict intre cluburi. Insa am fost felicitat de multa lume de acolo pentru titlurile castigate si sunt fericit de asta.
BILD: Cat de multi km ai facut pe scouterul tau Vespa in Munchen?
Neuer: Am facut 2000 km pe ceas dar mai mult de jumatate sunt facuti in Munchen. Un drum la brutar sau macelar e mult mai relaxant cu o Vespa decat cu un auto. E placut sa mergi pe scouter cand e frumos si cald afara. Cand se face frig, prefer auto, pentru ca e periculos cu Vespa.
BILD: Pe 23 iunie se joaca meciul de la Wurzburg “Neuer si prietenii” contra “Nowitzki Allstar game”, un meci caritabil pentru copiii cu dizabilitati. Este starul german NBA, Dirk Nowitzki, un exemplu pentru tine?
Neuer: Dirk este un model in felul sau. Desi este un superstar, el este in continuare cu picioarele pe pamant. Nu a uitat de unde a plecat. Avem mult lucruri in comun. Poate la slam-dunk-uri este el mai bun…

sursa: BILD – traducere directa

Lasă un răspuns

58 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
58
0
Posteaza un comentariux