15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Cazul „Uli Hoeness”

uli

Intrebari si raspunsuri cu privire la „cazul Uli Hoeness”:

1. La ce se refera „cazul” Uli Hoeness (61 ani)?
Procurorii din Munchen il acuza pe Hoeness de evaziune fiscala in valoare de cateva milioane de euro. Hoeness a anuntat pe 14 ianuarie la biroul fiscal din Miesbach ca are un cont in Elvetia si ca el a ascuns autoritatilor fiscale germane acest lucru pentru a nu i se impozita profiturile.

 2. De ce este liber Hoeness, in ciuda mandatului de arestare?
Exista un mandat de arestare, insa momentan a fost suspendat.

3. Ce cred germanii despre Hoeness?
Potrivit unui sondaj facut de BILD AM SONTAG, 52%  dintre germani cred că Uli Hoeness ar trebui sa ramana presedinte la FC Bayern Munchen, in ciuda evaziunii fiscale. Doar 40% se opun.

4. Acest lucru inseamna scandal pentru Bayern München?
In saptamana de mare triumf cu Barcelona este cu siguranta o pierdere de imagine. Chiar dacă este un eveniment privat si clubul nu este implicat, Hoeness este ca nimeni altul pentru Bayern. Presedintele Executive, K.H. Rummenigge, a spus: “Eu nu pot si nu nu-mi pot imagina Bayern fara Uli Hoeness.”

5. Cine e cu el?
In primul rand Presedintele de onoare al lui Bayern München, Franz Beckenbauer, dar si Karl-Heinz Rummenigge. Si sotia lui, Susie (casatorit de aproape 40 de ani), care l-a insotit peste tot, il apara impotriva scandalului fiscal. De asemenea fostul jucator al lui Bayern, fratele sau, Dieter (60 ani) este cu el.

6. Hoeness va intra la inchisoare in cazul in care este condamnat?
Hoeness trebuie cu siguranta sa plateasca taxe suplimentare sustrase de la plată, plus 6% dobanda pe an. La un nivel de daune incepand de la un milion de euro in sus, el trebuie sa se astepte la o pedeapsa cu inchisoarea. Pentru 5 milioane de euro, el poate primi pana la 10 ani de închisoare. Dar auto-denuntarea ar putea fi un efect de atenuare a pedepsei.

 7. Care este starea de spirit in echipa?
S-a vazut in „dubla” cu Barcelona! Jucatorii se concentreaza doar la jocuri. Directorul media Mark Howick si capitanul Philipp Lahm au anuntat ca nu vor sa vorbeasca in public sespre acest lucru. Senzational este si transferul lui Mario Götze și realizările in continuare ale echipei: doboara recorduri dupa recorduri in Bundesliga iar in Liga Campionilor sunt in finala!

8. Ce zic fanii lui Bayern?
Ei sunt putin afectati  dar nu au strigat, cantat sau afisat bannere impotriva lui Uli Hoeness. Dimpotriva, Hoeness a primit cateva mesaje de incurajate de la unii fani.

9. Cine sunt cei mai mari critici ai lui Hoeness?
Ex-președintele DFB, Theo Zwanziger a spus: “Daca vreo Confederatie din Asia sau Africa mai crede ca germanii sunt curati, se inseala.” Chiar seful SPD Bavaria, Florian Pronold, s-a aratat dezamagit: ” Uli Hoeness nu mai este un model.” Si presedintele Hessian FDP, Jörg-Uwe Hahn, a declarat:” Este nevoie de o autoritate morala in sportul german deci nu e normal sa induci in eroare autoritatile fiscale! ”

10. Acum ce urmeaza?

Azi, intr-o intrunire a C.A. al FC Bayern München, s-a decis faptul ca Uli Hoeness poate ramane Presedintele clubului in continuare, chiar daca ancheta statului german continua. Avocatii lui Uli Hoeness au anuntat ca Presedintele lui Bayern e posibil sa primeasca un an cu suspendare plus o amenda foarte grea…

Ramane de vazut…

Sursa: BILD

Lasă un răspuns

6 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
6
0
Posteaza un comentariux