15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Cred intr-o finala germana!

de Günter Netzer
In acest sezon Barcelona a aratat pentru prima data dupa cativa ani de zile ca are si puncte slabe. Barcelona nu mai este asa dominanta si suverana ca in ultimii ani.
Acel 0:2 cu AC Milan este un exemplu. Barcelona a fost inferioara italienilor la toate capitolele in toate cele 90 de minute. Catalanii nu au avut nici o sansa! A fost o lectie de cum poate fi invinsa Barcelona.
Impotriva lui Paris St. Germain de pe Nou Camp  Barcelona a fost gata-gata sa fie eliminata pana la intrarea lui Lionel Messi (25 ani) pe teren. Din acel minut, jocul s-a schimbat. Putem spune ca Barcelona a ajuns in semi-finala datorita lui Messi.
Acest lucru mi-a aratat ca rolul lui Messi in echipa este esential. El este, probabil, singurul jucator din lume, care este de neinlocuit pentru o echipa. Si el ofera aceasta performanta incredibila de mai multi ani, la cel mai inalt nivel. Aceasta este de fapt cel mai incredibil lucru pe care l-am experimentat.
Totusi, Milan a demonstrat printr-un exemplu de manual despre cum poate fi dezactivat Messi – printr-o munca totala in folosul echipei.
Eu nu pot sa cred ca Bayern nu poate face acelasi lucru. Trebuie sa ne gandim cum l-au anihilat pe Pirlo (alt jucător-cheie) de la Juventus. Messi este, desigur, dintr-o alta categorie. Dar daca are succes in fata lui Messi, Bayern este cu un picior in finala. Cu toate acestea, Barcelona nu sta numai in Messi.
Toti ceilalti jucatori trebuie sa fie respectati, Xavi si Iniesta fiind jucatori de clasa mondiala, cu abilitati excelente. Dar Messi va fi principala problema pentru Bayern. Aceasta este cheia succesului.
Spre deosebire de Juventus, Barcelona este capabila sa „reaprinda” stadionul propriu intr-un val de euforie, pentru a exploata mai bine propriile abilitati, astfel incat adversarul nu prea mai poate rezista.
………………
Pronosticul meu pentru finala: Bayern contra Dortmund!

 

(sursa: BILD – traducere directa)

Lasă un răspuns

33 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
33
0
Posteaza un comentariux