15 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern, turneu in Qatar

In perioada 2 – 9 ian. 2013, Bayern a ales sa se pregateasca pentru restul sezonului la Doha, in Qatar. Acolo unde a fost si anul trecut si unde are niste conditii extrordinare. In timp ce in Germania e iarna veritabila, la Doha sunt peste zi, 26 grade.
În mod normal, antrenorul Jupp Heynckes (67) nu este un om de multe cuvinte insa a simtit zilele acestea sa dea cateva declaratii.“Sunt impotriva Master Planului, pe care il au antrenorii tineri de astazi. E vorba de conceptul de formator in autocar cu laptop si care au venit si au plecat in liga. Eu am alte idei pentru a face un astfel de lucru. Idei clare!” a declarat el. El se refera la Mirko Slomka, Thomas Tuchel sau Ralf Rangnick, cei care folosesc noile tehnologii si care se ajuta de mass-media pentru formarea muncii lor.
Heynckes, care este cel mai vechi antrenor din Bundesliga, antreneaza din 1979 atat pe plan intern cat si international. Insa acum e plin de incredere si de energie. El a mai declarat la o mini-conferinta in Grand Heritage Lux Hotel din Doha : “Bayern nu a jucat in istoria ei un fotbal atat de modern si atractiv asa cum a jucat in prima jumatate a sezonului, cu atractivitate, devotament, disciplina si organizare. A fost un fotbal exceptional”. “Asta e modul in care am dori sa se joace fotbal. Ca antrenor, ai nevoie si de un pic de timp pentru a pune in aplicare ideile tale. Nu sunt multe echipe in liga sa lucreze asa cum o facem noi” a mai spus el.
La intrebarea daca isi va prelungi contractul el a raspuns: “ai un pic de răbdare. Decizia reinnoirii contractului care expira in vara o voi anunta in luna martie. Jucatorii nu pot fi influentati de faptul ca exista starea aceasta de incertitudine”.
Tot timpul si-a facut treaba cu modestie si responsabilitate iar despre locul sau de munca a declarat ca este “incredibil de intens si nu intotdeauna usor. Dacă veti completa slujba cu pasiune si dedicare, atunci e foarte bine. De asemenea, este foarte important sa te si distrezi la locul de munca. Lucrul acesta mi-a dat in ultimele 6 luni o multime de satisfactii!”
Heynckes, a mai spus ca este insetat literalmente, dupa doi ani, de succese. “Campionatul este  prioritar. Simt ca toata lumea vrea, jucatorii au o foame insatiabila de trofee” a mai adaugat el. Insa ceea ce urmeaza e foarte greu: in Cupa (cu Dortmund) si Ch.League (cu Arsenal).
Jucatorii sai au venit dupa vacanta extrem de motivati. “Echipa este unita si are un obiectiv mare. Spiritul de echipa este exceptional. Chiar daca ar putea putea aparea accidentari, avem un lot numeros si suntem acoperiti pe posturi” a mai adaugat el.
Pentru a pune bazele unei pregatiri foarte bune, Heynckes a solicitat sefilor sai un sejur in desertul arab pana pe 9 ianuarie, la Academia Aspire din Doha, acolo unde au, in afara de antrenamente, si doua jocuri de pregatire cu campioana Qatarului si Schalke 04. Ziua incepe cu o cursa de anduranta de 45 de minute de la ora locala 7.45, apoi doua antrenamente obisnuite de la ora 11.00 si 17.45.
Conditiile excelente oferite de seici dar si temperatura exterioara pregatesc echipa de un final de sezon extraordinar, asa cum isi doresc toti fanii bavarezi!

sursa: BILD, TZ, KICKER.

Lasă un răspuns

10 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
10
0
Posteaza un comentariux