14 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Finalele lui Bayern in Champions League

 1974, 15 si 17 mai la Bruxelles: Bayern – Atl. Madrid 1-1 si 4-0
Schwarzenbeck a egalat in min. 89 iar meciul se termina 1-1. Pe atunci meciurile terminate egal se rejucau asa ca cele doua echipe s-au reintalnit peste doua zile si atunci Bayern a zdrobit-pe Atletico cu doua super-goluri ale lui Gerd Muller. Jucatorii au fost premiati cu 30.000 marci/jucator.
1975, 28 mai in Paris: Bayern – Leeds Utd. 2-0
Golurile au fost marcate de Gerd Muller si Roth. Arbitrul le-a anulat englezilor un gol valabil si un penalty clar. Deasemenea, Uli Hoeness a fost grav accidendat de englezi facandu-l sa-si incheie cariera mai devreme iar Beckenbauer s-a plans de jocul dur al englezilor.
1976, 12 mai la Glasgow: Bayern – St.Etienne 1-0
Golul a fost marcat de Roth si acest meci a insemnat sfarsitul unei ere in care Bayern a castigat toate trofeele posibile cu ajutorul unor jucatori fantastici ca Sepp Meier, Beckenbauer sau Gerd Muller.
1982, 26 mai in Rotterdam: Bayern – Aston Villa 0-1
Desi au dominat clar meciul bavarezii il pierd iar echipa lui Paul Breitner si Rummenigge cade intr-o mare depresie.
1987, 27 mai la Viena: Bayern – Porto 1-2
Kogl deschide scorul pentru ai nostri iar algerianul Madjer egaleaza cu calcaiul iar echipa cade psihic si mai primeste repede un gol. A fost un meci in care capitanul Augenthaler a lipsit datorita cartonasului rosu primit in semifinala cu Real Madrid iar Matthaus a facut o criza de nervi dupa meci. Uddo Lattek, antrenorul de atunci, a declarat ca e cea mai amara infrangere din viata lui.
1999, 26 mai in Barcelona: Bayern – Manchester 1-2
Aceasta a fost cea mai amara infrangere din istoria echipei! Intr-un joc in care ai nostri l-au dominat destul de clar, Basler a deschis scorul iar englezii au marcat in min. 91 si 93. Matthaus, la 38 de ani, a fost liberoul echipei si a fost schimbat de Hitzfeld in min.80. Unii spun ca din acea cauza echipa a cazut psihic si nu a rezistat pe final.
2001, 22 mai in Milano: Bayern – Valencia 5-4 la penalty-uri
Meci de un suspans incredibil, la capatul caruia Bayern este incoronata campioana! A fost finala penalty-urilor. Valencia deschide scorul printr-un penalty usor acordat de arbitru, apoi bavarezii rateaza un penalty iar Effenberg inscrie golul de 1-1 tot din penalty. Dupa 180 minute de joc Kahn isi arata valoarea si apara penalty-ul hotarator!
2010, 22 mai in Madrid: Bayern – Inter 0-2
A fost o finala in care Bayern nu a fost prea convingatoare si, lipsita de aportul lui Ribery – suspendat, a pierdut in fata unei echipe cu un joc smecheresc, dupa chipul si asemanarea lui Mourinho.

Sursa: tz-online.de

Lasă un răspuns

11 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
11
0
Posteaza un comentariux