Preşedintele Uli Honess e convins că în cîţiva ani munchenezii vor fi cei mai bogaţi din lume.

Barcelona: 451 milioane de euro. Manchester United: 390 de milioane. Aceastea erau datoriile finalistelor trecutei ediţii a Ligii la ora decernării trofeului.

În finala de sîmbătă (21:45, TVR 1 şi Dolce Sport 1 în direct), doar Chelsea păstrează trendul, cu un debit de 900 de milioane de euro brut. Bayern, în schimb, vine să demonstreze că poţi atinge un asemenea nivel în competiţie şi altfel decît punîndu-ţi în pericol sănătatea financiară prin transferuri scumpe şi plătind salarii exorbitante.

130 de milioane cash
“În timp ce alte cluburi merg la bancă să se împrumute, noi ne ducem să depunem”, îi place preşedintelui Uli Honess să se laude. Şi chiar are cu ce. Sezonul acesta, bavarezii se aşteaptă să depăşească cifra de afaceri record din 2009-2010: 350,2 milioane de euro. Şi în conturi au peste 130 de milioane. Bani lichizi!

Suporterii, acţionari
Secretul prosperităţii? Trio-ul din fruntea clubului, Beckenbauer – Honess – Rummenigge, a promovat de-a lungul ultimelor două decenii o politică ce se pliază perfect pe Fair-Play-ul financiar pe care-l va introduce UEFA. “Sîntem o societate pe acţiuni necotată la bursă. Nu ne permitem să cheltuim mai mult decît producem. Clubul aparţine 9 la sută lui Adidas, 9 la sută lui Audi şi restul, suporterilor. Ei plătesc cîte 60 de euro anual pentru a fi proprietarii unei părţi din Bayern”, explică directorul executiv Karl Heinz Rummenigge.

Victorii şi marketing
Cum se înmulţesc banii? Tot Rummenigge dezvăluie: “Prin succese pe teren şi strategii de marketing”. Iar Honess asigură că “în cîţiva ani, cînd terminăm de plătit creditul luat pentru a acoperi cheltuielile cu construcţia Allianz Arena, vom fi cel mai bogat club din lume!”.

1,25 miliarde de euro investiţi
Dacă din punct de vedere financiar, Bayern e un exemplu pozitiv, Chelsea reprezintă opusul. De cînd a cumpărat clubul, în 2003, miliardarul rus Roman Abramovici a investit peste 1,25 miliarde de euro, majoritatea lor în 8 antrenori şi 47 de jucători de top, printre care şi Mutu, doar-doar o cîştiga o Ligă. Deocamdată, se află doar în faţa celei de-a doua finale. Adică exact ce-au reuşit şi bavarezii în acest interval, dar cu mult mai puţini bani.

“Cu datoriile actuale, cluburile spaniole şi engleze n-ar primi licenţă în Bundesliga. Sînt Grecia fotbalului, iar Bayern, ca şi Germania, plăteşte pentru toţi” (Uli Honess, preşedinte Bayern)

“Sîntem pregătiţi pentru momentul în care UEFA va introduce Fair-Play-ul financiar. Însă multe cluburi mari din sudul Europei vor avea probleme” (Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern)

Sursa: gsp.ro

0 0 vote
Article Rating
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
fcdm3
fcdm3
18 May 2012 12:58

Într-un top 10 al cîştigurilor înregistrate de cluburi în 20 de ani de Ligă (1992-2012), Bayern e pe locul 2 iar Chelsea pe 6. Iată clasamentul (mil. euro):
1. Man. United: 399,9*
2. Bayern Munchen: 345,8
3. Barcelona: 317,4
4. Real Madrid: 316
5. Arsenal: 298,3
6. Chelsea: 276,9
7. AC Milan: 268,8
8. Lyon: 248,2
9. Inter Milano: 243,5
10. Juventus: 209,8
Sursa:gsp.ro

Schweinsteiger_31
Schweinsteiger_31
17 May 2012 22:52

Cred ca nesimtiti de la UEFA le este si acum o oftica extraordinar de mare ca nu joaca varzelona si ireal de aceea au ales sa faca o batjocura la fanii FC BAYERN si Chelsea si bineinteles ..fanii neutri..care doresc sa vada un spectacol total.Un pret al biletelor de toata jena pt o nesimtire mare(UEFA – Uniunea Escrocilor Fraudulos Asociata).UEFA afacerea unor afoni de fotbal … cocalari de bani gata.

DOAMNE AJUTA SA SCAPAM DE FOTBALUL MURDAR JUCAT PRIN BIROURI si nu pe gazon!!!
Si inca ceva mai am de spun : “Pentru o singura dreptate sa invinga cel mai bun!!!

MIA SAN MIA.
FC BAYERN o va darama pe Chelsea pt aceasta nedreptate.
FC BAYERN FOREVER NUMBER ONE —- FCB 1900.

Anul acesta asteptam ca FCB sa i-a coronita de premiant a UCL :D!!

gery76
16 May 2012 15:42

Poenca este o alegere cum nu se poate mai proasta pentru Bayern Munchen,in returul pomenit mai sus cu Inter ,mai ales in repriza a doua i-a impins metru cu metru pe ”broscari”arbitrand mai degraba ca Hategan si Coltescu decat ca un arbitru european cu pretentii.
-Alta fateta foarte importanta a arbitrajului de sambata seara,este tolerarea sau netolerarea jocului violent pe care-l practica Chelsea mai ales pe faza defensiva.
-Daca Puenca va tolera jocul violent al englezilor,ne va fi foarte greu sa ne impunem,mai ales ca Ribery si Robben vor fi marcati cu strictete in benzi,totusi ,eu cred ca jocul pe benzi va fi cheia succesului si francezul si olandezul fiind FOTBALISTI ce pot scoate usor din joc adversarii directi.

FanBayern
16 May 2012 13:09

Daca nu luam CL, atunci shefii sa-shi bage in …. aceste laude shi cifre!

Schweinsteiger_31
Schweinsteiger_31
16 May 2012 12:39

Cred ca la datorii se inscriu si Real Madrid.Cele mai nesimtite echipe Barca,Real si Manchester …cu datorii cat carul si “se vad finaliste”….Dumnezeu nu iarta hotii si cei ce incearca sa pacaleasca fotbalul.Sunt fericit la culme ca Real nu a prins finala,NOI fiind artizani la calificarea lor in “finala mica” 😛 =)),Barca la fel si United a primit ce merita cel mai mult sa piarda campionatul in Anglia,la mustata si pe final.

Sper sa ne mentinem un spirit puternic de invingator..si sa surprindem pe Chelsea cu un joc mai mult decat magnific …pur si simplu genial-splendid.

MIA SAN MIA.
DOAMNE AJUTA — SA FIM CEEA CE O LUME INTREAGA ASTEAPTA — CASTIGATORII CUPEI UCL.

FC BAYERN FOREVER NUMBER ONE — FCB 1900.

AlexFCBM
AlexFCBM
16 May 2012 12:36

Ne laudam cu aceste cifre,dar cand ne uitam pe banca de rezerve e vai si amar

flo
flo
16 May 2012 10:28

Bayern No1 😀

lesas
lesas
16 May 2012 9:25

Robben doar atat? Lahm stiu ca are vreo 10 si mai sunt cativa pe acolo. Vara asta poate scapam de problema numita rezerve, ca acolo sa pierdut campionatul si cupa

Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
Help us run this site…
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x