14 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Interviu cu Sepp Maier

In interviul pentru “Tz”, fostul mare portar al bavarezilor, Sepp Maier, isi da cu parerea despre jocul tanarului portar Thomas Kraft, criticarea sa din partea lui Uli Hoeness si asociaza problemele clubului cu greselile facute de conducerea clubului.

maier
Tz: Dumneavoastra mereu l-ati sustinut pe Kraft. Insa acum se pare ca dupa 12 meciuri in Bundesliga cariera lui Kraft la Bayern a luat sfirsit. Uli Hoeness chiar l-a criticat spunind ca dupa schimbul portarilor din iarna totul a inceput sa mearga prost!
Maier: Nu este deloc asa. In nici un caz nu putem spune asa. Thomas a aparat bine. Nu e de mirare ca la Nürnberg s-a simtit nesigur. Asta nici nu e de mirare, cand conducatorii lui Bayern vorbesc despre Manuel Neuer. E clar ca tinarul portar se gandeste la asta. Asta trebuie inteles.

Tz: Dar la urma urmei, greselile sale de la Hannover si Nürnberg l-au costat postul pe van Gaal.
Maier: Conducerea trebuia la inceput sa se priveasca pe sine inainte de a invinovati pe altii. Deja de cativa ani continua aceasta decadere care s-a inceput pe vremea lui Klinsmann. Aceasta decadere vine nu din echipa, ci de sus. Au fost vanduti Lucio, Ze Roberto, in iarna a fost lasat sa plece van Bommel. Si pe urma se mira ca sunt nevoiti sa lupte doar pentru locul 3!

Tz: Exista vreun sens acum sa-l introduca din nou pe Jorg Butt?
Maier: Trebuie sa schimbe ceva, dar cu asta nu atingi scopul. Nu totul depinde doar de portar.

Tz: Cand ati luat ultima oara legatura cu Kraft?
Maier: La Sabener Strasse am vorbit cu el si ramin la parerea mea – ca este un portar foarte talentat. Eu am ineput sa fiu titular la Bayern de la 18 ani. Eu tot faceam greseli, dar antrenorul spunea “Esti un tinar in care speram pe viitor, tu ai dreptul de a gresi”.

Tz: Il vor parasi acum colegii pe Kraft?
Maier: Nu este posibil ca Bayern Munchen sa faca cu Nürnberg 1:1 doar pentru ca portarul a comis o gafa. Toata echipa trebuia sa fie la un nivel pentru a inscrie cu usurinta 4 goluri in poarta unui asemenea adversar, iar atunci nimeni nu si-ar fi amintit de greseala lui Thomas. Dupa meci toti au aruncat vina asupra lui Kraft, inclusiv Uli Hoeness. Asa nu merge.

Tz: Tinta atacurilor lui Hoeness era mai degraba van Gaal. Presedintele se infuriase pentru ca, conducerea i-a sugerat cat de periculoasa poate fi aceasta schimbare a portarilor.
Maier: Ce inseamna periculoasa? Daca la Milano nu juca asa bine erau sa primeasca minim 4 goluri. La urma urmei, dupa toate discutiile despre Neuer, este normal ca Thomas sa fie nervos. La fel era sa fie si cu mine. Thomas are nevoie de sustinere totala.

Tz: Cum va suporta Thomas aceasta “retrogradare pe banca”?
Maier: Va supravietui. Daca bavarezii vor termina pe 4, atunci va fi foarte greu sa-l cumpere pe Neuer. Ce ii trebuie lui in Europa League? Asta are si la Schalke 04. Atunci va ramane Kraft si va juca mai departe. Bayern nu trebuie sa-si faca griji in privinta asta!

Articol scris de: FanBayern

Lasă un răspuns

15 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
15
0
Posteaza un comentariux