25 June 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern Munchen va susţine un meci caritabil în Japonia

Echipa germană Bayern Munchen şi-a anunţat, marţi, intenţia de a se deplasa în Japonia, pentru a disputa un meci amical ale cărui beneficii să fie donate victimelor catastrofei din această ţară, informează AFP.

bayern

Data disputării partidei respective şi adversarul urmează să fie stabilite, conducerea clubului german propunând federaţiei japoneze perioada 17-25 mai.

“Toată lumea a urmărit imaginile teribile ale cutremurului şi valurilor tsunami, precum şi temerile unei catastrofe nucleare care au urmat. Am decis deci să disputăm un meci amical caritabil în Japonia, după încheierea campionatului, pentru a ne arăta solidaritatea faţă de poporul japonez”, a declarat preşedintele grupării Bayern, Karl-Heinz Rummenigge.

Potrivit clubului, Bayern va suporta toate cheltuielile cu deplasarea echipei, “pentru ca veniturile obţinute în urma disputării acestui meci să ajungă la cei afectaţi de catastrofă”.

Cutremurul, care a afectat nord-estul Japoniei pe 11 martie, a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Seismul a fost urmat de un tsunami ce a distrus nord-estul Japoniei şi a făcut peste 9.000 de victime. De asemenea, peste 12.000 de persoane sunt date dispărute.

Lasă un răspuns

16 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
16
0
Posteaza un comentariux