19 July 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

LA SERVICIU… CU LOUIS VAN GAAL

Ce noroc pe unii… Antrenorul lui Bayern, Louis van Gaal, i-a primit pe 2 jurnalisti de la Tageszeitung in biroul sau de pe Säbener Straße. Le-a prezentat aproape fiecare detaliu din incaperea in care olandezul pregateste “revolutia fotbalului”. Se potriveste perfect si cu sloganul lui Bayern: “Gegen den modernen Fußball“. Imaginile fac cat 1000 de cuvinte. Totusi, o sa le explicam impreuna.

In partea dreapta a biroului se afla un dulapior. La inceput, Van Gaal a ezitat, dar pana la urma le-a spus celor doi jurnalisti: “Pot sa va arat o parte din el”. A deschis dulapiorul si iesit la iveala cam 50 de glosare. Lui Van Gaal nu-i scapa nimic. “Pot sa va spun exact ce am facut la antrenamentul de pe 5 aprilie 2010”, le-a explicat olandezul. Pe unul dintre glosare scria “Gomez, inainteaza, regenerare“. Lui Van Gaal ii place sa fie in control, sa aiba diagnosticul si sa faca performanta.

Van Gaal are o mapa speciala pentru sectiunea portari, foarte importanta in viitorul echipei. Este realizata in colaborare cu antrenorul de portari, Frans Hoek. Cei doi au decis ca tanarul Kraft (putere in limba germana), are puterea de a apara poarta lui Bayern in retur. Aceasta decizie a starnit rumoare chiar si printre sefii lui Bayern, care se tem de un nou “caz Rensing”.

Van Gaal le-a povestit jurnalistilor de la “TZ” ca este si un colectionar de articole de presa. “Imi place sa pastrez lucrurile frumoase si importante. Depinde de voi daca intrati in colectia mea“, a spus olandezul.

Van Gaal n-a deschis si partea din stanga a dulapiorului sau. “Aici avem documente trimise de scouteri, nume de jucatori pe care ii avem in vedere. Strict secret!“, a spus antrenorul bavarezilor.

Un important element de decor din biroul lui Van Gaal este un tablou pe care olandezul povesteste ca l-a primit cadou de la un fan. Pictura il are in prim-plan chiar pe Louis van Gaal, dar cine se uita cu atentie mai poate observa o silueta in spatele sau. “Este Jurgen Klinsmann“, a spus Van Gaal. Jurnalistii au inceput sa rada. “Nu, nu, pe bune. Este chiar el“, a continuat olandezul. Suporterul care a pictat tabloul a reprezentat trecerea de la era lipsita de stralucire din perioada cand Klinsmann a fost antrenor la Bayern, la cea stralucitoare in care Van Gaal a avut un rol decisiv.

O minge in forma triunghiulara, inca una normala, si una desumflata, precum si teancuri intregi de reviste de specialitate mai ocupa dulapiorul lui Van Gaal.

Louis Van Gaal s-a asezat apoi la biroul in care pregateste “revolutia fotbalului”. Un birou simplu, unde olandezul este inconjurat de multe hartii, un laptop, un telefon si cateva obiecte de decor. Lucrurile care ies insa in evidenta sunt cele 11 dictionare. Cate unul pentru fiecare limba pe care o vorbesc jucatorii de la Bayern. Nu lipseste nimic – franceza, portugheza, rusa, spaniola, turca sau croata. Are chiar si unul italian, ramas probabil de pe vremea lui Luca Toni. Poate Diego Contento sa-l mai foloseasca.

La final, Van Gaal le-a prezentat jurnalistilor si o mica colectie de fanioane si alte amintiri. Un fanion cu Boca Juniors si unul cu Federatia Olandeza de Fotbal sunt printre ele.

Sper ca v-ati simtit bine in regatul meu“, le-a spus la final Van Gaal jurnalistilor de la TZ.

Lasă un răspuns

3 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
3
0
Posteaza un comentariux