13 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

UPDATE: LUIZ GUSTAVO LA BAYERN PE 10 MILIOANE + KLOSE?

Fanii lui Bayern se pot obișnui cu o figura nouă la echipa: Luiz Gustavo își va face bagajele în câteva zile şi va pleca de la Hoffenheim spre München. Cei doi amici, Hoeneß și Hopp ar fi finalizat transferul mijlocașului defensiv. Conform informaților “AZ” (Abendzeitung), transferul este „afacere încheiată”. La suma de bani însă se pare că Bayern a “sângerat”: 15 milioane de euro au fost transferați în conturile lui Hoffenheim, mai scrie sursa citata.

“TZ” (Tages Zeitung) scrie insa altceva: “Secretul tranzactiei dintre Bayern si Hoffenheim este Miroslav Klose. Atacantul, al carui contract expira in vara, poate pleca la Hoffenheim in iarna. In acest caz, Bayern ar mai plati doar 10 milioane de euro pentru Gustavo. Un alt aspect care conduce catre plecarea lui Klose e faptul ca atacantul lui Bayern si-a inscris copiii la o scoala din orasul Landstuhl, care este la o ora de mers cu masina de Hoffenheim. Venirea lui Klose la Hoffenheim ar putea acoperi plecarea lui Ibisevic, dorit insistent de Werder Bremen. La randul lui, Ibisevic l-ar putea inlocui pe Hugo Almeida, dorit de Real Madrid”.

Antrenorul lui Hoffenheim, Ralf Rangnick, considera transferul celui mai bun jucător al său ca „exclus în pauza de iarnă”, dar se pare că a fost pus în fața faptului împlinit. Vânzarea se încadrează în noua filozofie a lui Dietmar Hopp, care după ani de investiții de milioane, vrea să mai și încaseze ceva bani și care vede clubul sătesc ca un club de formare de jucători în stilul Ajax.

Dar cine este de fapt Luiz Gustavo? Jucătorul de 23 de ani a venit de la Corinthians Alagoano la Hoffenheim pentru 1 milion de euro. Este un „şesar” modern, cu o condiție fizică foarte bună, este agresiv (1 roșu, de trei ori galben-roșu în 71 de meciuri în Bundesliga) și, spre deosebire de Mark van Bommel, este și foarte tehnic și versat în construcția jocului. În jocurile de până acum a primit o medie a notelor de 8, o valoare foarte bună pentru un jucător de câmp.

Luiz Gustavo a ieșit în evidență la începutul lunii noiembrie când a declarat că vrea să joace pentru naționala Germaniei: „Vreau pașaport german și pe cât posibil vreau să joc pentru naționala Germaniei”, spune el. Contextul a fost, poate mai puțin solidaritatea sa cu Germania, cât așteptarea unei nominalizări pentru Selecao. Asta s-ar putea însă schimba foarte repede printr-un transfer la Bayern. Gustavo (1,87m, 78 kg) este născut la 23 iulie 1987 la Pindamonhanaba, Sao Paulor, este stângaci și și-a început cariera la Corinthians Alagoano. În iunie 2006 a fost împrumutat la Regatas Brasil, iar după întoarcerea sa din august 2007 a fost împrumutat la Hoffenheim până a fost cumpărat de aceștia în aprilie 2008. Primul gol în Bundesliga l-a dat în 18 septembrie 2010 împotriva celor de la FC Kaiserslautern, devenind astfel al 3000-lea marcator în Bundesliga.

Autor: Sergiu Jianu

Lasă un răspuns

12 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
12
0
Posteaza un comentariux