Bayern Munchen este unul ditre cele mai profitabile si mai sigure cluburi din lume din punct de vedere economic. Clubul a anuntat ca a terminat anul fiscal pe profit pentru a 18-a oara consecutiv. Sezonul 2009-2010 n-a fost un succes doar pe plan fotbalistic, ci si in ceea ce priveste conturile clubului. “Succesul nostru sportiv ne-a asigurat inca o data si profit. FC Bayern priveste in viitor cu o suma de 206,4 milioane de euro in conturi. Inseamna ca FC Bayern ramane un club indepednent si nu este deloc afectat de criza financiara“, a spus directorul economic, Karl Hopfner.

In fata a 2.807 membri ai clubului, sefii lui Bayern au prezentat situatia financiara pentru anul fiscal care a trecut. In cadrul acestuia, Bayern a trecut pragul de 300 de milioane de euro in ceea ce priveste cifra de afaceri. La adunarea generala de la Munchen au participat si Louis van Gaal, alaturi de reprezentantii echipei, Mark van Bommel, Philipp Lahm si Bastian Schweinsteiger. Presedintele Uli Hoeneß a catalogat rezultatele echipei, dar si pe cele financiare ca fiind “fabuloase“. Si directorul Karl-Heinz Rummenigge a fost incantat: “Suntem unul dintre cele mai bune si mai valoroase cluburi din intreaga lume“, a spus acesta.

Si vanzarile clubului au crescut cu peste un milion de euro in anul fiscal incheiat in iunie 2010. Uli Hoeneß e sigur ca recordurile nu se vor opri aici. Urmeaza unul care ne priveste in mod direct: Bayern are 162.187 de membri cotizanti si 2.764 de fan-cluburi, care totalizeaza 192.160 de membri. Printre acestia ne numaram si noi. Sunt cifre incredibile si suntem mandri de ele“, spune Hoeneß.

Desi ne intereseaza binele financiar al echipei, ca fani nu putem sa nu ne gandim si la bani cheltuiti pentru fotbal. Asa ca in iarna speram sa vedem la Bayern transferuri pe masura profitului adus de jucatori si fani in sezonul trecut.

0 0 vote
Article Rating
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
Peter
1 December 2010 18:15

Asta ne face cea mai tare echipa din lume, faptul ca suntem o echipa self-made cum s-ar spune. In Germania nu se admite sa nu platesti taxele, nu se admite ca o echipa sa fie cumparata de o singura persoana, 50+1 la suta trebuie sa ramana a Asociatiei Fanilor si a orasului. Bayern nu are datorii, are un fabulos centru de tineret, isi promoveaza talentele proprii si este o echipa de top. Bayern nu are patron, deci nu este jucarie, nu il are pe rege in spate(cazul Realului) si totusi se mentine in top. Cred ca este singura echipa de top care are finantele in regula. Si contribuie anual cu cca. 100 milioane Euro taxe la bugetul local. Cum sa nu apreciezi aceste realizari, mai ales daca esti un om corect si care apreciaza fair playul si concurenta loiala. Din pacate, aceasta corectitudine fata de spiritul sportului a adus la o usoara diferenta intre Bayern si celelalte echipe “de top” dar sper ca odata cu implementarea fair playului financiar totul se va schimba.

lordi211
lordi211
1 December 2010 12:43

Bayern a intret si in catrea recorduriilor ca fiind unul dintre cele mai bogate cluburi din lume.

Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
Help us run this site…
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x