27 January 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Schweinsteiger, Robben, Lahm si Muller, spre Echipa Anului

Schweinsteiger, Robben, Muller si Lahm – candidati la echipa anului

FIFA i-a anuntat pe cei 55 de jucatori candidati care se vor duela pentru a intra in echipa anului. Printre ei se afla si 4 jucatori de la FC Bayern: Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben si Thomas Muller. Interesant este ca desi pentru Balonul de Aur, Miroslav Klose a fost selectat in lotul de 23 de jucatori, Miro nu a mai “prins lotul” de 55 pentru actuala distinctie. E un aspect amuzant ca, in viziunea FIFA, Klose ar putea deveni cel mai bun jucator din lume, dar sub nicio forma nu va intra in cel mai bun 11 al aceluiasi an.

Doar 14 echipe au reusit sa isi trimita jucatori printre cei 55 de candidati la Echipa Anului. Inter si Real – cate 9, Barcelona – 8, Chelsea si Manchester United – cate 6, AC Milan – 5, Bayern – 4, Liverpool 2. Arsenal, Manchester City, Tottenham, Lyon si Atletico Madrid au cate un singur jucator. Pe natiuni, campioana mondiala, Spania, are cei mai multi jucatori – 10, urmata de Brazilia – cu 9, Argentina – 8, Anglia – 6, Germania  – 4 etc. Lista completa o puteti vedea aici.

Cei  11 alesi vor fi facuti public de FIFA intr-un cadru oficial pe 10 ianuarie, in aceeasi zi cand se desemneaza si Balonul de Aur.  In aceasta echipa vor fi alesi un portar, 4 fundasi, 3 mijlocasi si 3 atacanti. O echipa standard destul de romantica, pentru ca rareori avem ocazia sa si vedem o echipa jucand cu 3 atacanti.

Anul trecut, cei 11 alesi au fost: Casillas – Dani Alves, Nemanja Vidic, John Terry, Patrice Evra – Steven Gerrad, Xavi, Andres Iniesta – Cristiano Ronaldo, Fernando Torres, Lionel Messi.

Tot pe 10 ianuarie va fi anuntat si Antrenorul anului dintr-un numar de 10 nominalizati. Van Gaal este printre ei. Robben si Altintop candideaza tot atunci pentru Trofeul Golul Anului. Ii puteti vota aici.

Distribuie pe:
5 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
5
0
Posteaza un comentariux
()
x