14 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Rummenigge vrea reforma

În calitatea sa de preşedinte al Uniunii cluburilor din Europa, fostul internaţional german Karl-Heinz Rummenigge e gata să se ia cu UEFA şi cu FIFA de piept pentru a schimba calendarul internaţional.

După turnee finale de campionat european şi mondial nu vrem să mai avem meciuri ale echipelor naţionale timp de două luni. Calendarul trebuie schimbat radical”, a declarat actualul director executiv al lui Bayern Munchen bisăptămînalului german Kicker sportmagazin.

Rummenigge are în vedere haosul existent la marile cluburi, care şi dau cei mai mulţi jucători la reprezentative. După astfel de turnee, aceştia vin tîrziu la pregătiri şi imediat sînt chemaţi din nou la loturile naţionale: “Antrenorii nu mai pot face o pregătire de vară corespunzătoare şi asta se reflectă apoi în rezultate”, mai spune Rummenigge.

El intenţionează să discute cu preşedintele FIFA, Sepp Blatter, acest aspect, dar şi un altul, legat de încheierea unor asigurări pentru fotbalişti pe perioada cît aceştia se află la “naţională”:  “Pot interveni accidentări grave şi nu e normal ca tot cluburile să suporte salariul şi celelalte cheltuieli cu jucătorul pe perioada absenţei”, a incheiat Rummenigge.

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux