27 September 2023

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica meciului FC Bayern – Leverkusen | Bundesliga, etapa 4

Ne regăsim la o nouă avancronică, după o pauză internațională în care jucătorii au activat pentru reprezentativele lor naționale, FC Bayern și Bayer Leverkusen se pregătesc să se confrunte într-un meci care promite să fie de neuitat. Acesta nu este doar un alt meci de fotbal; este un duel între cele două echipe care, până în acest moment, au strălucit cel mai intens în acest sezon. Atât FC Bayern, cât și Bayer Leverkusen, au reușit să obțină un record perfect până în acest moment, înregistrând victorie după victorie.

De asemenea, merită menționat faptul că Bayer Leverkusen se află într-o formă de zile mari, având cel mai bun început de sezon din 2013 încoace. Cu siguranță Leverkusen vine în această confruntare cu încredere și cu dorința de a cuceri punctele de la Munchen.

  • Întâlnirea de mâine este cea de a opta confruntare cu cele două echipe ocupând primele două poziții în clasament. Oaspeții au reușit să obțină doar o singură victorie în aceste întâlniri (în 1986), în timp ce băieții din München au câștigat fiecare dintre cele șase întâlniri anterioare de acest gen. Sub conducerea lui Xabi Alonso, fostul mijlocaș al lui Bayern cu 117 apariții și nouă goluri, Bayer se află în fruntea clasamentului pentru prima dată din etapa a 12-a a sezonului 2020/21.

 

  • Bayern a înscris în fiecare dintre ultimele 33 de întâlniri de pe teren propriu din Bundesliga cu Leverkusen. Campionii en-titre au reușit să obțină o serie de meciuri cu mai multe goluri înscrise doar împotriva lui Hamburg în prima ligă (39 de meciuri începând cu 1979). Ultima dată când Bayern nu a înscris împotriva lui Werkself la München a fost în înfrângerea cu scorul de 1-0 din octombrie 1989.

  • Bayern a primit doar două goluri în primele trei etape ale acestui sezon, cifră egalată doar de Eintracht Frankfurt în această divizie. Pe de altă parte, Leverkusen se mândrește cu cea mai prolifică atacă din Bundesliga, alături de VfB Stuttgart, cu câte 11 goluri marcate fiecare. Aceasta reprezintă un nou record de club pentru Werkself la această etapă a unui sezon din prima ligă.

 

Declarațiile lui Thomas Tuchel înainte de meci

Thomas Tuchel despre jucătorii internaționali: “Jucătorii germani au avut o performanță bună împotriva Franței. I-am văzut doar pentru scurt timp în vestiar ieri, iar acum suntem din nou la treabă. Misiunea noastră este să-i pregătim pentru meci cât mai bine posibil. Băieții au avut liber dimineață, iar în această după-amiază vom face antrenament tactica și ne vom pregăti pentru meciul cu Leverkusen. Toți jucătorii au fost în diferite echipe în ultimele două săptămâni. Acum, practic, sezonul începe din nou pentru noi.”

Tuchel despre componența echipei: “Jo Kimmich este incert pentru mâine, iar încă așteptăm să-l avem pe Eric Maxim Choupo-Moting. Jamal Musiala nu a fost cu echipa națională. A avut dureri ușoare în spate. Recent a antrenat fără durere. Dacă lucrurile rămân așa, el va fi în lot mâine.”

Tuchel despre adversarul de mâine: “Leverkusen este o echipă foarte puternică și are un antrenor foarte bun. Sunt foarte omogeni și joacă la un nivel foarte bun. Abia aștept meciul. Suntem singurele două echipe care au început cu trei victorii. Vom fi pregătiți să oferim cea mai bună performanță și să încercăm să câștigăm meciul.”

Tuchel despre Goretzka: “Leon Goretzka s-a integrat bine în sezon. Este foarte pozitiv și cel mai probabil va începe din nou pentru noi mâine.”

Tuchel despre folosirea lui de Ligt ca mijlocaș #6 în meciul cu Gladbach: “Nu a fost o încercare, am avut nevoie de Matthijs acolo pentru că Konny (Laimer) a jucat pe postul de fundaș dreapta. Trebuie să reacționăm cu flexibilitate în funcție de ceea ce aduce fiecare meci. În caz contrar, el (de Ligt) va concura cu Upa și Min-Jae pentru poziția sa preferată în apărare centrală. Avem nevoie de toți și poate uneori în poziții neobișnuite în viitor.”

Tuchel despre Manuel Neuer: “Manu a fost foarte aproape (de antrenamentul echipei), dar apoi a avut o problemă la mușchiul gambei celeilalte picioare. Încă face alergare. Suntem precauți cu el în acest moment. Planul este ca el să se întoarcă la antrenamentul portarilor săptămâna viitoare și apoi să încerce din nou antrenamentul cu echipa în săptămâna următoare. Atât el, cât și noi suntem foarte optimiști. Trebuie să așteptăm.”

 

Subscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
2
0
Posteaza un comentariux