11 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica meciului Gladbach – FC Bayern | Bundesliga, etapa 3

Ne regăsim la o nouă avancronică, de data aceasta avem în vizor disputa între Borussia Monchengladbach și FC Bayern în cadrul etapei a treia a Bundesligii. FC Bayern München vine după două victorii consecutive în primele două partide ale sezonului, înregistrând rezultate impresionante împotriva lui Werder Bremen (4-0) și Augsburg (3-1). Echipa se află într-o formă excepțională și este hotărâtă să continue pe această linie de succes. Meciul de așteptat va avea loc mâine, de la ora 19:30, pe stadionul Borussia-Park. Ambele echipe își doresc să-și consolideze poziția în clasament și să ofere fanilor o partidă de neuitat. Cu un nivel atât de ridicat de talent și ambiție în ambele tabere, acest meci promite să fie extrem de captivant, și suntem aici pentru a vă oferi cele mai importante detalii și previziuni despre această confruntare.

  • Bayern și Borussia Mönchengladbach se vor confrunta pentru a 111-a oară în Bundesliga sâmbătă seara. Doar meciul dintre campioana germană și Werder Bremen (cu 113 întâlniri) s-a desfășurat mai des în prima ligă germană. Bavariezii au un avantaj în confruntările directe, cu 51 de victorii, în timp ce echipa din Renania a câștigat de 28 de ori. Celelalte 31 de meciuri s-au încheiat la egalitate. Cu toate că au un bilanț pozitiv, prudența este recomandată, deoarece Gladbach a obținut mai multe victorii împotriva lui Bayern decât oricare altă echipă în istoria celor 60 de ani de Bundesliga.

 

  • În primele două etape, Borussia Mönchengladbach a trebuit să facă față la 44 de șuturi pe poartă, o cifră depășită doar de Werder Bremen (cu 48). În plus, Mânjii, alături de FC Augsburg, au primit cele mai multe goluri până acum (7). În schimb, echipa din München a permis doar 16 șuturi pe poartă până acum, ceea ce este cea mai bună cifră din ligă. Echipa lui Thomas Tuchel a și avut cele mai multe șuturi la poartă până acum (44).

 

  • Cu toate că Bayern a pierdut ultimul său meci de sâmbătă seara (3-1 înfrângere în fața lui RB Leipzig în sezonul trecut), echipa din München a fost neînvinsă în celelalte 27 de partide importante jucate sâmbătă (22 de victorii, 5 egaluri). În schimb, Borussia a câștigat doar unul din ultimele zece meciuri de Bundesliga jucate sâmbăta seara. În celelalte nouă meciuri, aceștia au adunat doar patru puncte (4 egaluri, 5 înfrângeri).

 

  • Noul venit, Harry Kane, și-a demonstrat deja impresionantele calități de marcator în primele două apariții în Bundesliga. Datorită celor trei goluri în Bundesliga până acum, el este doar al treilea jucător din istoria campioanei germane care marchează de trei ori în primele două meciuri de Bundesliga pentru FCB. Doar Gustav Jung (1967) și Adolfo Valencia (1993) au reușit această performanță anterior. Dacă englezul marchează din nou sâmbătă seara, va deveni și al patrulea jucător care marchează în primele trei apariții în Bundesliga pentru campioana germană, alături de Mario Mandžukić (2012) și Luca Toni (2007), Ruggiero Rizzitelli (1996).

  • Meciul de sâmbătă seara va fi a 250-a apariție a lui Thomas Tuchel în Bundesliga în calitate de antrenor. Până acum, nativul din Krumbach a înregistrat 115 victorii,  a suferit 73 de înfrângeri, iar alte 61 de meciuri s-au încheiat la egalitate pentru antrenorul lui Bayern. Pe lângă această bornă, Tuchel ar putea stabili un alt record în acest weekend: după o serie de trei victorii consecutive (inclusiv sezonul trecut), el își propune să câștige patru meciuri consecutive de Bundesliga cu Bayern pentru prima dată. Șansele să se întâmple asta nu sunt rele – el a câștigat toate cele patru întâlniri anterioare din Bundesliga cu Borussia Mönchengladbach (toate cu Borussia Dortmund).

 

Declarațiile lui Thomas Tuchel înainte de meci

Schimbări în echipa de start pentru mâine?

Tuchel: “Matthijs de Ligt și Thomas Müller se apropie de revenire. Forma lor se îmbunătățește și ar putea începe meciul. Va trebui să facem mereu alegeri dificile. Atunci când semnezi cu Bayern, trebuie să fii mereu pregătit. Nu toți jucătorii de pe bancă merită să fie acolo. Dar uneori trebuie să pui ego-urile deoparte. Ar trebui să încurajezi colegii de echipă. Amândoi sunt absolut pregătiți să înceapă meciul. Lotul este foarte mic în acest moment. Vom avea nevoie de toată lumea. Vom decide după antrenamentul final cine va juca.”

Tuchel despre forma lui Leroy Sané: “Leroy este foarte pozitiv în acest moment și se bucură să fie pe teren. Este mulțumit de evoluția sa. Acum trebuie să fie cineva care domină liga. Și în ceea ce privește statistica cu goluri și assist-uri.

Tuchel despre dacă ar fi fost mai bine să păstreze pe Stanišić: “Da, se poate argumenta astfel. Decizia nu pare norocoasă pentru noi acum. Atunci când am luat decizia de a-l lăsa pe Stani să plece, nu exista o ofertă pentru Pavard. Există o mare lacună pe poziție.”

Tuchel despre personal: “Este încă prea devreme pentru Jamal Musiala. Nu luăm niciun fel de riscuri. Minjae Kim a avut crampe la gambă, dar i-a trecut. Dar mă aștept să primim aprobarea de la el și de la medici pentru meciul de mâine.”

Tuchel despre seria fără victorie împotriva lui Gladbach: “Noi nu credem în serii negative când sunt împotriva noastră [râde]. Se poate întâmpla ca o atmosferă să nu ne favorizeze. Mergem la Gladbach ca favoriți și vrem să câștigăm. Vrem să construim pe baza jocului nostru împotriva lui Bremen și a reprizei secunde împotriva lui Augsburg. Trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru și să continuăm să cream multe oportunități. Trebuie să jucăm conform principiilor noastre. În joc mai avem nevoie și de puțin noroc. Totul este în mâinile noastre.”

Tuchel despre #UCLdraw: “Avem o grupă atractivă și dificilă. Nu există adversari ușori în Liga Campionilor. Fiecare meci de grupe este dificil. Manchester United este o adevărată forță cu un stadion minunat. Copenhaga are un antrenor tânăr. Galatasaray a avut o fereastră de transferuri bună și are o atmosferă specială. Acești adversari sunt foarte atractivi. Grupa lui Dortmund este cea mai dificilă pe hârtie.”

 

Lasă un răspuns

21 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
21
0
Posteaza un comentariux