18 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica FC Bayern – Borussia Dortmund

Unul din cele mai așteptate meciuri ale acestui sezon se apropie cu pași repezi de noi. O nouă ediție de der Klassiker ne bate la ușă, de data aceasta cu o miză extrem de importantă pentru ambele tabere. Având în vedere că bavarezii au fost deposedați de prima poziție din campionat, este evident că aceștia vor fi extrem de motivați să o recapete chiar după meciul direct cu ocupanta acestei poziții, Borussia Dortmund. La capătul celălalt, galben-negrii doresc să-și extindă diferența de punctaj dintre ei și Bayern, sperând la o primă victorie pe Allianz Arena după 6 ani în care nu au reușit acest lucru. FC Bayern – Borussia Dortmund se va disputa mâine, începând cu ora 19:30.

  • Bayern se poate mândri cu o statistică foarte bună împotriva rivalei sale, având în vedere că este neînvinsă în ultimele 9 meciuri competitive cu Borussia Dortmund (8 victorii și un egal – 2:2 în meciul tur)
  • Bayern a câștigat, de asemenea, fiecare dintre ultimele opt meciuri de acasă din Bundesliga împotriva galben-negrilor, marcând 33 de goluri în acest proces (o medie de peste patru goluri pe meci). FC Bayern are în prezent o serie de 25 de meciuri fără înfrângere acasă în toate competițiile.

 

  • Noul antrenor al lui Bayern, Thomas Tuchel, va debuta la noua sa echipă chiar împotriva fostei sale echipe, Borussia Dortmund. Tehnicianul de 49 de ani a antrenat pe Dortmund în perioada 2015-2017, reușind să câștige Cupa Germaniei în acest interval.

  • Înainte de această confruntare, Bayern și-a cedat avantajul din fruntea clasamentului în fața lui Dortmund în etapa 25, după înfrângerea cu 2-1 de la Leverkusen. Este pentru prima dată din etapa 13 în acest sezon când bavarezii nu au fost pe primul loc. Cu doar un punct despărțind echipele, FC Bayern va căuta să treacă imediat înapoi deasupra rivalilor lor cu o victorie pe teren propriu.

 

  • der Klassiker-ul de sâmbătă este, de asemenea, o întâlnire a celor mai puternice echipe din Bundesliga în ceea ce privește atacul. Bayern este clar în frunte cu 72 de goluri marcate în acest sezon, cu Borussia pe locul doi cu 55 de goluri înscrise, iar Leipzig pe 3 cu 49 de goluri.

 

Legenda lui Bayern, Arjen Robben, a oferit un interviu inaintea întâlnirii de mâine:

Lucrurile devin interesante. Schimbarea antrenorului poate avea un efect pozitiv. Acasă, pe Allianz Arena, îi văd pe Bayern favoriții clari.

Un factor decisiv va fi disponibilitatea de a da totul. Într-un joc ca acesta trebuie să fii pe deplin acolo. Mai ales acasă, încă din primul minut, motto-ul ar trebui să fie: dă totul! Trebuie să fii încrezător din partea de început și arată-i adversarului tău că nu va avea nicio șansă.

despre palmaresul său împotriva lui Dortmund: Întotdeauna mi-au plăcut jocurile de top, nu doar împotriva lui Dortmund. Poți oricând să te arăți puțin mai mult în astfel de jocuri. Au fost jocuri frumoase și speciale, fie în Pokal, fie în Bundesliga, sau în finala Ligii Campionilor.

Bayern are cea mai puternică echipă din ligă, am multă încredere în echipă. Dar am și mult respect pentru Dortmund, au avut o dezvoltare remarcabilă la nivel de club. Nu va fi ușor pentru Bayern, dar cred că vor fi în fruntea tabelei sâmbătă seara.

Echipa este bine pregătită pentru toate competițiile. Au jucători cu multă imaginație, viteză, putere și capacitate de a înscrie goluri. Oricine poate înscrie sau asista, chiar de la mijlocul terenului cu Josh și Leon. Echipa este foarte bună, există cu siguranță titluri de pus în joc în acest sezon.

Cu cine mai ești în legătură din perioada petrecută la FC Bayern? Robben:  Am fost zece ani la Bayern, asta e mult timp. De aceea am încă multe contacte, de exemplu cu Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger sau Philipp Lahm.

 

 

Declarațiile lui Thomas Tuchel înainte de meci

Unii jucători s-au întors foarte târziu (din pauza internațională). Simțim o energie grozavă și așteptăm cu nerăbdare ziua de mâine. Jocul este, desigur, foarte important. A fost vorba în principal despre a ne cunoaște unul pe celălalt.

despre sistemul de mâine : Cu siguranță nu voi dezvălui asta acum. Mi-ar fi plăcut, dar jocul este prea important. În primul rând, am vrut să ne lăsăm ideile să se concretizeze.

Cu excepția lui Manuel Neuer, Lucas Hernández și Mathys Tel, toată lumea este disponibilă. Jamal Musiala a terminat antrenamentul complet și se va antrena din nou mâine dimineață

despre Uli Hoeneß: A fost foarte important pentru mine să vorbesc cu el. Uli Hoeneß este FC Bayern. I-am spus că voi face tot posibilul să am grijă de clubul său. Așa că am vrut să-i mulțumesc. În afacerile de zi cu zi , Herbert Hainer, Oliver Kahn, Hasan Salihamidžić și Marco Neppe sunt contactele mele.

despre Leroy Sané: Vrem să ducem pe toată lumea la limita lor. Depinde în principal de jucătorul însuși. Semnarea pentru FC Bayern necesită forță mentală. Jucătorul trebuie să fie dispus să ajungă la limita lui în fiecare zi. Să facă pași mici, zi dupa zi.

Sunt foarte mulți jucători aici pe care mi-am dorit dintotdeauna să-i antrenez. Formația de mâine va fi foarte nedreaptă pentru că încă nu am destule impresii

Este important să ai o relație strânsă cu toți căpitanii, Manu, Thomas, Josh. Ei întruchipează FC Bayern, așa că este un dar să lucrezi cu ei. Toți au deja o carieră impresionantă.

Acestea sunt cu siguranță săptămânile adevărului. Aprilie și mai sunt luni importante pentru FC Bayern, pentru că  sunt titluri de câștigat. În mod normal, clubul este obișnuit să fie pe primul loc în campionat și  să se concentreze pe alte competiții, dar nu este cazul acum

 

Echipe probabile
Bayern: Sommer – Pavard, Upamecano, de Ligt – Coman, Kimmich, Goretzka, Davies – Sane, Müller (c) – Choupo-Moting
Out: Hernandez (genunchi), Neuer (picior rupt), Tel (probleme musculare)
Îndoielnici: –
Antrenor: Thomas Tuchel

Dortmund: Kobel – Wolf, Süle, Schlotterbeck, Ryerson – Bellingham, Can, Guerreiro – Brandt, Haller, Reus (c)
Out: Duranville (coapsă), Meunier (spate), Morey (fitness), Reyna (bolnav)
Îndoielnici: Adeyemi (fitness), Bynoe-Gittens (umăr), Moukoko (fitness meci)
Antrenor: Edin Terzic

Lasă un răspuns

2 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
2
0
Posteaza un comentariux