12 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica VfB Stuttgart – FC Bayern

Începutul lunii martie ne introduce într-o serie de meciuri foarte importante pentru viitorul lui Bayern din acest sezon. Mâine, de la 19:30, Bayern va efectua o deplasare la Stuttgart, pentru a disputa o partidă cu una din vechile rivale istorice.

  • Istoricul meciurilor din campionat este în favoarea bavarezilor, aceștia câștigând 67 din cele 107 meciuri disputate cu șvabii până în prezent. În istoria Bundesligii, nicio altă echipă nu a sărbătorit mai multe victorii împotriva unui singur adversar. Per total, Bayern a înregistrat 80 de victorii în toate competițiile, cifră ce reprezintă un record în fotbalul profesionist german.

 

  • Bayern a înscris 98 de goluri în 53 de partide jucate în Stuttgart, iar adversara noastră de mâine poate deveni prima echipă care a încasat 100 de goluri de la o singură echipă pe teren propriu.

  • Bayern este neînvinsă în ultimele 24 de meciuri din Bundesliga jucate sâmbătă seara (19 victorii și 5 egaluri). Ultima înfrângere într-un meci de acest tip a fost în noiembrie 2019, când bavarezii au pierdut cu 2-1 pe Allianz Arena.

 

  • Alphonso Davies ar putea atinge prezența numărul 100 în Bundesliga pentru Bayern la Stuttgart. Canadianul, în vârstă de 22 de ani, ar fi cel mai tânăr jucător non-german din istoria clubului care a atins această cifră.

  • Thomas Muller, veteranul lui Bayern, a oferit două assist-uri în victoria cu 3-0 împotriva lui Union Berlin, și s-a implicat direct în inscrierea a 299 de goluri în Bundesliga (141 de goluri și 158 de assist-uri). Dacă jucătorul de 33 de ani va reuși să se implice în înscrierea unui gol în meciul de mâine, acesta va deveni al doilea jucător care a atins cota 300 la G+A, de când aceste informații au fost colectate pentru prima dată în 2004/05. Robert Lewandowski a ajuns la 367.

  • Antrenorul VfB, Bruno Labbadia, a purtat tricoul lui Bayern timp de trei ani (1991-94) și a câștigat titlul în 1994. Cu toate acestea, amintirile mai recente legate de fostul său club nu sunt atât de plăcute. După o victorie cu 1-0 cu Hamburger SV în Bundesliga în septembrie 2009, antrenorul a pierdut fiecare dintre cele 16 jocuri competitive împotriva lui Bayern (cu 16 goluri marcate și 52 încasate). Niciun alt antrenor în fotbalul profesionist german nu a avut o serie atât de lungă de înfrângeri împotriva unui adversar.

 

  • Echipa lui Julian Nagelsmann a fost la conducere timp de 1.099 minute în acest sezon, mai mult decât orice altă echipă. În schimb, adversarii din Stuttgart au fost la conducere timp de 250 de minute. Doar Schalke 04 (233) are mai puține minute în care a fost la cârma meciurilor în acest sezon.

Declarațiile lui Julian Nagelsmann înainte de meci

Avem aproape pe toată lumea disponibilă, așa că va trebui să lăsăm câțiva jucători în afara echipei – ceea ce nu am mai făcut de mult. Este întotdeauna dificil să le spunem jucătorilor înainte de meci că nu vor fi în echipă. Dar e bine să ai pe toți disponibili.

Nu prea are sens să încetinim mâine pentru că avem un meci important miercuri. Din păcate, situația din Bundesliga nu ne permite să cedăm nimic. Vom da totul mâine.

despre Sadio Mane: Face o impresie bună. Vom încerca să-i oferim mai mult timp de joc. A fost o accidentare gravă și nu a mai jucat de mult.

Stani s-a descurcat excepțional de bine împotriva lui Union. Avem o idee despre cum vrem să facem lucrurile împotriva lui PSG. Va trebui să facem ajustări în ceea ce privește ritmul în apărare. Vrem să testăm părți din el împotriva lui Stuttgart.

despre ‘catalogul pedepselor’ fiind reintrodus: Sunt fericit când nu trebuie să impunem penalizări. Sunt de fapt un antrenor care nu impune prea multe reguli. Dar a fost și feedback-ul echipei. Ideea a venit de la întregul personal.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

2 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
2
0
Posteaza un comentariux