13 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica FC Bayern – Bayer Leverkusen

Pauza internațională dedicată meciurilor din Nations League s-a încheiat, iar meciul de mâine împotriva celor de la Bayer Leverkusen este prilejul ideal pentru Julian Nagelsmann și elevii săi să șteargă amintirile neplăcute adunate din ultimele 4 meciuri de campionat

  • Prima înfrângere a acestui sezon a bavarezilor a venit etapa trecută (etapa a șaptea), împotriva celor de la Augsburg. Sezonul trecut, prima înfrângere pentru Bayern a venit tot în etapa a șaptea, împotriva lui Eintracht Frankfurt, iar jocul următor a fost chiar împotriva lui Bayer Leverkusen, meci încheiat cu 5-1 pentru Bayern. Sperăm la o reacție asemănătoare și mâine.

  • Privind asupra rezultatelor dintre cele două echipe, Bayern domină categoric istoricul meciurilor, câștigând 9 din 12 meciuri împotriva farmaciștilor, incluzând și o victorie în finala Cupei Germaniei în 2020. Leverkusen a câștigat 2 din aceste meciuri, iar meciul rămas s-a terminat la egalitate (1-1) pe Allianz Arena, în luna martie a acestui an. Dacă dăm un zoom out asupra rezultatelor din întreaga istorie, Bayern domină și la acest capitol, câștigând 51 de meciuri din 86 de meciuri de Bundesliga, alături de 18 înfrângeri și 17 egaluri.

 

  • Bayern a marcat în ultimele 32 de meciuri de acasă din Bundesliga împotriva lui Leverkusen. Ultimul meci în care bavarezii nu au reușit să marcheze împotriva lor datează din octombrie 1989, atunci când Bayer a câștigat cu 1-0 (gol marcat de Marek Lesniak).

  • Trebuie să te întorci în februarie 2020 la o remiză 0-0 cu RB Leipzig pentru a vedea ultima oară când Bayern nu a reușit să înscrie într-un meci de acasă. Fanii lui FC Bayern au văzut un total de 182 de goluri de la echipa lor în cele 57 de meciuri competitive disputate de atunci pe Allianz Arena.

 

  • Cinci puncte din primele șapte jocuri reprezintă al doilea cel mai prost start din istoria lui Leverkusen în Bundesliga, după cele trei puncte pe care le avea în această etapă în 1982/83. Cu toate acestea, patru dintre cele cinci puncte din acest sezon au venit în meciurile de acasă.

 

Declarațiile lui Julian Nagelsmann înainte de meci

Lucas, King, Bouna și Paul Wanner sunt indisponibili, ceilalți sunt pregătiți. King va fi integrat din nou cu echipa săptămâna viitoare. Nu știu dacă va fi disponibil pentru Plzeň sau Dortmund. Lucas va fi indisponibil pentru o perioadă mai îndelungată.

Întotdeauna este important să fii autocritic. Am urmărit din nou toate meciurile și am analizat mult. Am discutat totul cu echipa astăzi, pentru că i-am avut pe toți disponibili la antrenament după pauza internațională. Sunt încrezător că vom juca un joc bun mâine.

Leverkusen este într-o situație dificilă. Dar au o echipă remarcabilă și un antrenor foarte bun. Va fi un meci de top, chiar dacă rezultatele ar putea fi diferite în acest moment.

Cu siguranță nu am fost într-o dispoziție bună după Augsburg. Mă gândesc la lucrurile pe care le pot face mai bine și încerc să le fac mai bine a doua zi. În cele din urmă, vreau să câștig Bundesliga și, de asemenea, să ajung departe în Pokal și Liga Campionilor.

Lasă un răspuns

1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
1
0
Posteaza un comentariux