21 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica Inter Milan – FC Bayern

Ce poate fi mai frumos decât un meci în cea mai prestigioasă competiție ce implică cele mai importante cluburi de pe bătrânul continent? Bayern debutează în acest sezon de UEFA Champions League într-un meci de cinci stele, o reeditare a finalei din 2010, împotriva lui Inter Milan. Meciul va avea loc mâine, 7 septembrie, începând cu ora 22:00.

  • Bayern a înregistrat cea de-a doua fază perfectă a grupelor Ligii Campionilor din istoria sa în cadrul sezonului trecut, adunând 18 puncte cu o diferență de goluri de +19 (22 de goluri înscrise, 3 goluri încasate) pentru a egala recordul pentru cea mai bună stagiune a grupelor din istoria competiției, pe care chiar Bayern l-a stabilit inițial. Asta înseamnă că bavarezii sunt neînvinși în ultimele 28 de meciuri din grupele UCL (25 de victorii și 3 remize), ultima înfrângere fiind împotriva celor de la Paris Saint Germain (3-0 în septembrie 2017). De asemenea, acest meci jucat pe Parc des Princes a fost și ultimul meci în care Bayern nu a reușit să înscrie, iar de atunci până în prezent, Bayern a marcat de 93 de ori în 28 de meciuri. Dacă va evita înfrângerea în primele 2 meciuri din această stagiune de UCL, Bayern va egala recordul lui Real Madrid de 30 de meciuri fără înfrângere în grupe (din 2012 până în 2017).

  • Bayern nu cunoaște semnificația unui start fals în Liga Campionilor. Ei și-au câștigat meciulde deschidere în toate campaniile lor de la înfrângerea cu 3-2 pe teren propriu cu Deportivo La Coruna în septembrie 2002. Această serie conține 18 meciuri și este un record în competiție, în această listă fiind cuprinse rezultate împotriva unor nume notabile precum Roma (2-0 acasă în 2010), Manchester City (1-0 acasă în 2014), Benfica (2-0 în deplasare în 2018), Atletico Madrid (4-0 acasă în 2020) sau Barcelona (3-0 în deplasare sezonul trecut). Cu siguranță bavarezii nu vor dori să pună capăt unei serii atât de semnificative.

 

  • În cele 7 întâlniri anterioare între cele două echipe, ambele au câte 3 victorii (un meci terminându-se la egalitate). Bavarezii și-au obținut aceste victorii împotriva lui Inter doar pe San Siro, Nerazzurri fiind neînvinși la Munchen. Singura întâlnire pe teritoriu neutru a fost finala Ligii Campionilor din 2010 de pe Santiago Bernabeu din Madrid, meci ce s-a terminat cu victoria italienilor (2-0), iar cea mai recentă întâlnire este cea din martie 2011, scor final 3-2 pentru Inter. Singurul jucător care activează și în prezent de la ultima întâlnire, este Thomas Muller.

  • De la ultima întâlnire cu Inter (3-2 în martie 2011), Bayern a jucat 10 meciuri în UCL fără să fie înfrântă împotriva cluburilor italiene (8 victorii și 2 egaluri). De asemenea, bavarezii sunt neînvinși în ultimele 6 deplasări în Italia, cel mai interesant rezultat fiind victoria cu 7-1 de la Roma în octombrie 2014. Ultima întâlnire a lui Bayern cu o grupare din Serie A a fost împotriva lui Lazio, în optimile din 2020/21, cu Bayern câștigătoare la Roma, scor 4-1, și la Munchen, scor 2-1. Antrenorul lui Lazio de atunci este actualul șef al lui Inter, Simone Inzaghi.

 

  • Anul acesta este a 26-a oară când Bayern va concura în faza grupelor Ligii Campionilor. Doar Real Madrid și Barcelona (ambele de 27 de ori) au jucat de mai multe ori de când competiția a fost creată în 1992/93. Campania 2022/23 este a 15-a participare consecutivă a lui Bayern în Liga Campionilor. Adversarii Inter au apărut de 16 ori în total.

 

Declarațiile lui Julian Nagelsmann înainte de meci

Liga Campionilor este întotdeauna specială. Nu am fost niciodată pe San Siro ca antrenor. Aștept cu nerăbdare meciul și stadionul. Va fi un meci important, un început bun este important. Eu sunt încrezător că ne vom descurca bine mâine.

Am luat câteva decizii, dar nu pentru tot XI-le încă. Avem jucători la un nivel similar, așa că putem schimba fără a avea o scădere mare a performanței. Leon este un candidat pentru a începe, deși a fost accidentat mult și nu a putut să se antreneze prea mult cu echipa.

despre Lucas: Este un tip foarte bun și foarte important pe teren. Este un fundaș agresiv, îi place să se apere. De asemenea, s-a dezvoltat foarte bine la jocul cu mingea. Mi-aș dori să fie un pic mai mult o amenințare la poarta adversă la faze fixe. Îmi place foarte mult să lucrez cu el.

Inter este foarte experimentată. Au un antrenor foarte bun și foarte multă calitate individuală. Cu Romelu Lukaku, desigur, va lipsi un atacant important. La mijloc au trei tipuri de jucători. Uneori se vor apăra în adâncime, dar se vor apăra și foarte sus.

despre Sabitzer: Sabi nu a avut un prim an ușor. Se descurcă foarte bine, împotriva lui Union a fost cel mai bun jucător al nostru de pe teren. Este inteligent în abordare și în posesie. A spus: “Știu că pot juca mai bine”. Nu s-a îndoit niciodată de calitățile sale. Are un sezon foarte bun.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

10 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
10
0
Posteaza un comentariux