9 December 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayer Leverkusen – FC Bayern 1-2

Bayern Munchen s-a impus la Bayer Leverkusen cu 2-1 în derby-ul ultimei etape din acest an din Bundesliga. Schick a marcat pentru gazde în timp ce Lewandowski, proaspăt desemnat cel mai bun jucător al lumii în 2020, a reușit o dublă.

După un început șters de partidă, gazdele au deschis scorul printr-o reușită cu adevărat superbă. Pentru a șaptea oară consecutiv, Bayern s-a văzut condusă însă bavarezii au fost martorii unei execuții remarcabile de la marginea careului, un voleu sublim reușit de Patrick Shick la care Neuer nu a avut niciun răspuns.

Leverkusen a continuat să domine clar meciul iar gazdele au căutat constant să profite de slăbiciunea defensivă a bavarezilor: linia de apărare extrem de avansată care a fost constant expusă la ritmul excelent al unor jucători rapizi precum Bailey, Diaby sau Schick.

Cu toate acestea, deși jocul lui Bayern a suferit serios iar elevii lui Flick nu reușiseră niciun șut pe poartă până atunci, în minutul 43 cine altcineva decât Robert Lewandowski a adus egalarea. Sane i-a pasat lui Muller pe partea dreaptă iar centrarea sa nu este ajunsă nici de Tah, nici de Hradecky, ci de Lewandowski, cel care a marcat golul cu numărul 252 în Bundesliga. Unul dintre cele mai simple, dar unul dintre cele mai importante.

Leverkusen – Bayern 1-2. Lewandowski arată de ce este cel mai bun jucător din lume

A urmat o a doua repriză echilibrată, în care ambele echipe au căutat victoria. Leverkusen a căutat să încurce campioana printr-un pressing sufocant și pase filtrante care surprindeau constant defensiva bavarezilor.

Cu toate acestea, în final, tot Bayern a câștigat. Deznodământul inevitabil în Bundesliga în ultimii ani. Tah a pierdut posesia în minutul 93 iar Bayern a profitat. Kimmich i-a pasat excelen lui Lewandowski iar polonezul a finalizat cu precizie în ultimele secunde ale prelungirilor.

Bayern este așadar lider înainte de pauza de iarnă din Bundesliga.

sursa: eurosport.ro
Distribuie pe:
3 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
3
0
Posteaza un comentariux
()
x