25 May 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica Borussia Dortmund – FC Bayern München

(Acest articol a fost conceput de colegul fcbm81)

725911370-borussia-dortmund-bayern-live-ticker-rsu9cmb4sa7

 

Bayern Borussia Date statistice: media pe meci, sez. 2016-2017
24 25 Goluri marcate
6 12 Goluri primite
18,2 14,9 Suturi la si spre poarta
6,2 5,9 Suturi din afara careului
1,1 1,8 Suturi din careul de 6 m
10,9 7,2 Suturi din zona de 11 m
64,7 63,6 Posesia (%)
87,2 85,6 Pase reusite (%)
17,1 16,4 Dueluri aeriene castigate
6-0 6-0 Cea mai mare victorie
2-0 Cea mai mare infrangere
5 2 Meciuri fara gol primit
0 1 Penalty-uri ratate
1 1 Penalty-uri reusite
Lewandowski Aubameyang Golgheteri
Ribery Dembele Cele mai multe pase de gol

 

Sambata, 19 noiembrie, ne asteapta  cel mai tare duel din Bundesliga ,meciul dintre campioana si vicecampioana sezonului trecut in Germania. Pentru ambele echipe este un meci crucial, Bayern fiind obligata sa castige pentru a nu pierde pozitia de lider in cazul in care ocupanta locului doi, Leipzig, ar castiga la Leverkusen, iar Borussia spera sa mai recupereze din punctele pierdute fata de lider si nu isi mai permite nici un pas gresit. Asadar, ne asteapta un meci destul de spectaculos. Dupa cum putem vedea in tabelul alaturat, ambele echipe stau destul de asemanator in ceea ce priveste posesia (interesant cum a evoluat Borussia in acest sens), duelurile aeriene si pasele reusite. Bayern sta mai bine in schimb cu suturile la si spre poarta, in schimb Borussia suteaza mai mult din careul de 6 m.

La capitolul defensiva ,Bayern a primit de doua ori mai putine goluri decat Borussia, 6 respectiv 12.

Forma ultimelor 6 meciuri in Bundesliga prin care trece Bayern Munchen nu este una tocmai buna, asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, echipa bavareza fiind abia pe locul 3 in acest clasament cu doar 3 victorii si 3 egaluri. De partea cealalta, Borussia sta si mai rau, fiind pe locul 7 in acest clasament cu 2 victorii, 3 egaluri si o infrangere. Ca fapt divers , echipele aflate in cea mai buna forma sunt Leipzig si Hoffenheim, ambele avand 5 victorii si un egal.

Interesant va fi de urmarit si duelul Aubameyang vs Lewandowski, primul a inscris 11 goluri (44% din totalul golurilor inscrise de BVB) iar al doilea a inscris de 7 ori (29% din totalul golurilor inscrise de Bayern). Dupa cum putem vedea Bayern nu este asa de dependenta de varful din atac asa cum este Borussia.

De stiut e faptul ca Bayern nu are decat un singur jucator in echipa celui mai bun 11 al lunii octombrie in Bundesliga si anume Robben, in timp ce Borussia nu are nici un jucator! Ceea ce confirma inca o data forma relativ slaba prin care trec ambele echipe. Un alt aspect de remarcat este forma prin care trece Thomas Muller, acesta a ajuns la 507 minute jucate fara gol inscris in aceasta editie de Bundesliga. Incredibil pentru un jucator de talia lui! Sa fie oare acesta meciul in care se descatuseaza?

In ultimele 5 partide directe Bayern a invins de 3 ori (o data la 11 m in cupa), unul s-a terminat la egalitate si un meci a fost castigat de Borussia tot in cupa si tot la 11 m.  Interesant este faptul ca Borussia nu a mai inscris in poarta lui Bayern in ultimele 3 meciuri oficiale in timp ce bavrezii au punctat de 2 ori.

S-au disputat 105 partide intre cele 2 echipe, de 49 ori au castigat bavarezii, 29 s-au terminat la egalitate in timp ce Borussia a castigat de 27 de ori. De mentionat ca in deplasarile de la Dortmund statistica e una foarte stransa, 18 victorii pentru Bayern, 17 pentru Dortmund si 19 meciuri s-au terminat la egalitate.

Distribuie pe:
10 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
10
0
Posteaza un comentariux
()
x