Bayern Munchen va avea la dispoziţie un buget extrem de generos pentru a îmbunătăţi echipa după ce a terminat de achitat costul stadionului Allianz Arena, de 346 de milioane de euro, cu 16 ani înainte de termenul limită.

Anunţul a fost făcut de preşedintele clubului, Karl-Heinz Rummenige, în programul de meci de la partida Bayern Munchen – Hoffenheim, din Bundesliga. “Este complet achitat. Am finanţat stadionul exclusiv din fonduri private. În 2005, am făcut un împrumut de 346 de milioane de euro, pe durata a 25 de ani, adică până în 2030. Sunt foarte mândru că am reuşit să plătim stadionul după numai 9 ani şi jumătate”, a spus Rummenige.

Preşedintele lui Bayern a oferit şi un indiciu despre cum vor fi folosite fondurile destinate transferurilor de jucători. El a sugerat că Pep Guardiola va avea la dispoziţie un exces de 25 de milioane de euro, adică exact clauza de reziliere a lui Marco Reus, internaţionalul lui Borussia Dortmund. “Profitul generat acum de Allianz Arena va fi investit în viitorul echipei”, a mai declarat Rummenige.

Rapiditatea cu care Bayern a reuşit achitarea integrală a împrumutului este datorată şi faptului că Allianz AG a devenit al treilea sponsor principal al bavarezilor, după Adidas şi Audi. Cele trei companii au virat împreună aproximativ 110 milioane de euro în vistieria clubului. Bayern va anunţa pe 28 noiembrie rezultatele acestui an financiar, dar Rummenige a dezvăluit deja o parte dintre cifre. Astfel, cifra de afaceri este de 528 de milioane de euri, iar profitul de 16,5 milioane de euro. În 2013, cifra de afaceri a fost de 432,8 milioane de euro, în timp ce profitul înregistrat a fost de 14 milioane de euro.

0 0 vote
Article Rating
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
fcdm3
Moderator
22 November 2014 0:10

Da, o stire excelenta. Finantistii bavarezi sunt de mare valoare. Romanii ar trebui sa ia exemplu. Pastrand proportiile, evident.

Ribery7
21 November 2014 16:18

Super performanta. Un club de care putem fi mandri din toate punctele de vedere!

Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
Help us run this site…
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x