27 November 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Alaba: de ce este de neinlocuit pentru Guardiola

2622045-30-bernat-imago_20141103-151513-1axggxcxKHef

David Alaba a facut un salt urias in ultimul timp. A devenit de neinlocuit pentru Bayern si Guardiola. Asta cu ajutorul lui Juan Bernat.

Pana de curand era considerat fratele mai mic al lui Ribery, avand postul de fundas stanga. Insa Alaba, care are o viteza uluitoare pe teren, a devenit o persoana foarte importanta in angrenajul echipei iar pozitia lui in teren s-a schimbat – de la tacticianul de la mijlocul terenului la „6” clasic si chiar in ofensiva. Alaba a crescut in joc dar si ca personalitate.

„Sa ramanem neinvinsi? De ce nu? Vrem sa castigam fiecare meci!” a declarat de curand David ferm si cu increderea unui star al lui Bayern. Austriacul n-a pierdut nici un joc in acest campionat si este unul din putinii jucatori din sistemul lui Guardiola care este indispensabil. El se bucura de libertate de creatie pe teren si, comparativ cu sezoanele trecute, este un pas inainte pentru el.

El insa are un sprijin. E vorba de „tanarul Alaba”, Juan Bernat. Spaniolul a jucat uimitor pentru un jucator care a debutat la Bayern, aproape fara greseala. Luni, acesta a spus: „nu stiam ce se va intampla cu mine la o echipa asa mare ca Bayern Munchen, dar intregul club m-a ajutat sa ma integrez. Am fost surprins la inceput de acest loc dar, la urma urmei, vorbim de campioni mondiali si de jucatori exceptionali.” Pe teren, tanarul de 21 de ani se lupta cu adversarii. Insa el este un om calm, aproape ca Alaba. „Intotdeauna am fost timid, dar cand intru pe teren uit de acest lucru” a mentionat Juan. Paralelele remarcabile intre Austria si Spania.

sursa: TZ – traducere directa

Distribuie pe:
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux
()
x