27 September 2023

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern – M’gladbach – 10 dueluri legendare

ffffffffffffffff

 

1965: M’gladbach – Bayern 1:2

Primul meci dintre cele doua a fost castigat de bavarezi, insa golul gazdelor a fost marcat de legendarul Gunther Netzer. Interesant este ca in 1960, orasul Mönchengladbach se numea München-Gladbach insa pentru a nu se confunda cu München s-a modificat in Mönchengladbach.

1974: M’gladbach – Bayern 5:0

In acest meci s-a inregistrat cea mai mare victorie a celor din M’gladbach. Insa meciul a venit a doua zi (!?) dupa ce Bayern castigase C.C.E. cu Atletico Madrid, ei fiind deja campioni si in Bundesliga.

1977: Bayern – M’gladbach 2:2

A fost ultimul meci al lui Beckenbauer pentru Bayern, oaspetii egaland in min. 90

1979: M’gladbach – Bayern 1:7

In 1979 s-a inregistrat cea mai mare victorie a bavarezilor in dauna celor de la M’gladbach. Rummenigge a marcat 3 goluri iar legendarul portar Sepp Maier se bucura stand in cap! Bayern s-a clasat doar pe 5 in acel an.

1984: Bayern – M’gladbach 8:7 la penalty-uri

A fost unul din cele 7 meciuri de Cupa disputate intre cele doua echipe, Borussia necastigand nici unul. La Bayern, Matthaus a fost decisiv la penalty-uri, el venind in acel an chiar de la M’gladbach!

1986: Bayern – M’gladbach 6:0

A fost cea mai clara victorie a bavarezilor acasa. Daca in anii 70 cele doua echipe se luptau pentru suprematie in Germania, in anii 80 doar Bayern castiga titluri. Borussia se zbatea in mediocritate.

1995: Bayern – M’gladbach 1:2

Prima victorie a celor din M’gladbach la Munchen! Golul gazdelor a fost marcat de Effenberg iar dupa meci intreaga echipa bavareza a facut flotari in fata fanilor in urma unui pariu pierdut!

2005: Bayern – M’gladbach 3:0

Meciul s-a diputat in prima etapa. Golurile au fost marcate de Roy Makaay – 2 si Hargreaves.

2011: Bayern – M’gladbach 0:1

A fost un meci disputat tot in prima etapa! A fost si primul meci al lui Neuer la Bayern, iar golul i se poate imputa in mare masura. Si in retur (3:1 pentru M’gladbach), Neuer a gafat o data!

2013: M’gladbach – Bayern 3:4

Pentru prima data in istoria ei de 48 de ani in Bundesliga, Bayern a primit 3 goluri in primele 15 minute. Insa pana la urma bavarezii au marcat de 4 ori si au terminat campioni dupa un sezon plin de recorduri in lacrimile lui Heynckes (aflat la ultimul sau meci ca antrenor) la conferinta de presa…

sursa: BILD

Subscribe
Notify of
14 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
14
0
Posteaza un comentariux