22 January 2022

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica FC Bayern – VfL Wolfsburg

Bayern va încheia anul calendaristic cu un meci acasă, mâine, de la ora 21:30, când vor găzdui ocupanta locului 11 din Bundesliga, VfL Wolfsburg. Chiar dacă este sfârșit de an, este un meci important pentru bavarezi, întrucât aceștia își doresc să își consolideze poziția de lider, dar și pentru că Lewandowski are șansa să doboare un nou record important. 

  • Victoria cu 5-0 împotriva lui Stuttgart a asigurat bavarezilor poziția pe primul loc în Bundesliga în acest an. De la introducerea regulii de trei puncte pentru o victorie, FCB a ridicat titlul Bundesliga în 14 din 15 sezoane, după ce a fost în fruntea clasamentului la jumătatea sezonului.

 

  • FC Bayern nu a pierdut niciunul dintre cele 24 de meciuri din Bundesliga pe teren propriu împotriva lui Wolfsburg (22 de victorii, două remize). Nicio altă echipă din istoria Bundesligii nu a jucat împotriva unui adversar la fel de des acasă fără să sufere o singură înfrângere. Bilanțul din Bundesliga împotriva lupilor îi favorizează clar pe bavarezi, care au câștigat 38 din 48 de meciuri (șase remize, patru înfrângeri).

 

  • Bayern a marcat 52 de goluri în 16 etape în actuala stagiune de Bundesliga, acest număr reprezintă un record al competiției. De asemenea, și cele 112 goluri înscrise până acum în anul calendaristic 2021, reprezintă un nou record pentru competiția internă. Băieții lui Julian Nagelsmann au marcat 5+ goluri în 9 meciuri în 2021, nicio altă echipă nu a reușit să atingă o asemenea perfomanță în timpul unui an calendaristic.

 

  • Cu cele două reușite împotriva lui Stuttgart din timpul acestei săptămâni, Robert Lewandowski a reușit să egaleze un record ce datează din perioada anilor 70, stabilit inițial de legendarul atacant bavarez, Gerd Müller. Lewy are 42 de goluri în Bundesliga în 2021, numai Der Bomber a reușit o asemenea performanță. Un gol împotriva lui Wolfsburg l-ar face pe Lewandowski să stabilească un nou record. Nouarului lui Bayern îi place să marcheze împotriva lui Wolfsburg, deoarece internaționalul polonez a marcat 23 de goluri în 20 de meciuri din Bundesliga împotriva lupilor. În istoria Bundesliga, doar Gerd Müller a marcat mai multe goluri împotriva unui singur adversar – 27 împotriva Hamburg-ului.

 

 

  • De asemenea, tot în meciul cu Stuttgart, Thomas Müller a oferit al doisprezecelea asist al acestui sezon, germanul reușind să stabilească un record la acest capitol în prima jumătate a sezonului. Recordul anterior îi aparține tot lui Thomas, reușind 11 pase decisive în sezonul 2019/20.

 

Declarațiile lui Julian Nagelsmann înainte de meci

 

Au avut un început bun cu Flo Kohfeldt, dar acum au pierdut o mulțime de jocuri recent. Sunt încă o echipă bună. Nu au avut un meci rău împotriva Köln. Trebuie să fim atenți la contraatacurile lor. Au jucători înalți și robuști fizic.

Coco, Leon și Josh nu pot juca mâine. Sabi va reveni la lot, dar trebuie să vedem în ce măsură este capabil să joace. Deci ar fi grozav dacă Marc este la 100% pentru că s-a descurcat bine recent. Și-a revenit bine astăzi, așa că sunt foarte încrezător.

 

 

Distribuie pe:
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Posteaza un comentariux
()
x